Rajtol a Bölények Ligája

Kedden kezdődik a férficsapatok számára kiírt román élvonalbeli kézilabda-bajnokság új szezonja. Az eddig nemzeti ligaként ismert sorozatot idén nyáron átkeresztelte a szövetség, ezentúl a Bölények Ligájában gyűjthetik a pontokat az együttesek.

Összesen 14 klub nevezett csapatot a bajnokságba, a címvédő Dinamo mellett a városi rivális CSM București, a feloszlott konstancai egyesület játékosaira alapozó HC Dobrogea Sud, a Székelyudvarhelyi KC, valamint a Steaua is pályázik az első helyek valamelyikére. További három csapat, a Temesvári Poli, a Dunărea Călărași, illetve a Tordai Potaissa megerősödött a nyári átigazolási időszakban – írja a prosport.ro.

A liga 59. kiadása kedd délután 16 órától rajtol a HC Dobrogea Sud–Temesvári Poli mérkőzéssel, ezt a szövetség honlapja szerint a román közszolgálati televízió kettes csatornája élőben közvetíti. A szezon során a Digi Sport, illetve a Dolce Sport is élőben sugároz majd néhány találkozót. Az SzKC idegenben, Resicabányán kezd, az újonc Szatmárnémeti CSM pedig a tavalyi bajnok Dinamóval játszik a nyitókörben.

Itt található az első forduló teljes programja

Hogy miért pont Bölények Ligája?
Alexandru Dedu, a Román Kézilabda Szövetség első embere a következőképpen magyarázta az arculatváltást: „A nemzeti ligában a bölények szelleme minden mérkőzésen megtalálható, minden percben, minden kapura dobásban. A bölények legendás ereje, határozottsága, kitartása inspirációt nyújthat minden játékosnak, aki el akarja hódítani a bajnoki címet. Mi több, a bölény nemzeti szimbólum, egy nagyra becsült állat, amely az egyéni adottságainak köszönhetően, de a csordán belül, csapatban is érvényesül. Egy igazi harcos, amely megőrizte az identitását és adottságait függetlenül attól, hogy milyen változások történtek körülötte…”

Kapcsolódók

Kimaradt?