Rio 2016: román kézilabdasiker Montenegró ellen

Montenegró legyőzésével életben tartotta továbbjutási esélyeit Románia női kézilabda-válogatottja. Tomas Ryde csapata a csoportkör harmadik fordulójában 25:21-re nyert.

Ezúttal is Cristina Neagura hárult a munka neheze, a nemzetközi szövetség általt a 2015-ös év legjobbjának választott átlövő tíz góllal zárta a mérkőzést. Neagu a találkozó elején többször is a kapu mellé bombázott, de végül csak elkapta a fonalat. A montenegróiak próbáltak szoros emberfogást alkalmazni ellene a második játékrészben, de addigra már eldőlni látszott a mérkőzés.

A román válogatott védekezése összeállt a montenegróiak elleni összecsapásra, Paula Ungureanu pedig nagyon magabiztos volt a kapuban. A CSM București gólvédője 43 százalékos hatékonysággal fogott, míg a túloldalon Marina Rajcsics 33 lövésből mindössze kilencet hatástalanított. Egyébként a montenegróiaknál Katarina Bulatovics termelete a gólok nagy részét, viszont az ő kilenc találata is kevés volt a délszlávok sikeréhez.

Románia együttese korábban gyenge eredményeket ért el Rio de Janeiróban. Geiger Melindák előbb Angolától, majd a házigazda braziloktól is vereséget szenvedtek. Legközelebb a spanyolok következnek, ugyanakkor hátra van még egy másik komoly erőpróba Norvégia ellen.

Riói olimpia, női kézilabdatorna
Csoportkör, 3. forduló

A-csoport

Románia–Montenegró 25:21 (11:9)
Gólszerzők: Geiger Melinda 2, Eliza Buceschi 2, Cristina Neagu 10, Valentina Ardean Elisei 3, Oana Manea 4, Laura Chiper 4, ill. Radmila Petrovics 3, Jovanka Radicsevics 1, Bojana Popovics 1, Katarina Bulatovics 9, Majda Mehemedovics 4, Milena Raicsevics 2, Szuzana Lazovics 1
Hétméteresek: 5/3, ill. 5/1

Kapcsolódók

Kimaradt?