Rio 2016: Ha folytatná, koporsóban végezné az úszóklasszis

Yannick Agnel kétszeres olimpiai bajnok úszó vasárnap bejelentette, hogy a Rio de Janeiró-i ötkarikás játékokon versenyzett utoljára a nemzetközi mezőnyben.

A 24 éves francia úszó a 200 méter gyors címvédőjeként érkezett Brazíliába, de a vasárnapi előfutamok során csak a 19. időt érte el, így nem jutott tovább.

„Ez volt az utolsó nemzetközi versenyem. Ha folytatnám, és a következő négy évem is olyan lenne, mint az előző négy, akkor hamarosan négy deszka között találnának" – mondta fekete humorral a koporsóra utalva Agnel, aki 2012-ben Londonban az egyéni sikere mellett a 4x100-as gyorsváltóval is aranyérmet szerzett, majd 2013-ban, a barcelonai világbajnokságon ugyancsak első lett mindkét számban.

 „Csalódott vagyok, nagyon csalódott. Mindent kiadtam magamból, tényleg a maximumot nyújtottam, és mindent megtettem, amit lehetett.”

Agnel a tavalyi kazanyi világbajnokságot betegség miatt kihagyta. Március végén csak harmadik lett a francia bajnokságon, ezért egy ideig úgy tűnt, 200 méter gyorson nem versenyezhet Rióban, de hazája sportági szövetsége mégis lehetőséget adott neki.

 „Már az is győzelemmel ért fel, hogy egyáltalán itt lehettem és megpróbálhattam megvédeni a címemet" – utalt a közelmúlt viszontagságaira.

Agnel a londoni döntőben 1:43.14 perces eredménnyel szerzett aranyérmet, vasárnap Rióban viszont csak 1:47.35 percet úszott.

Kapcsolódók

Kimaradt?