EURO-2016: nem szereztek pontot az északírek, Magyarország nyolcaddöntős

A világbajnok német labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte Észak-Írországot a franciaországi Európa-bajnokság keddi játéknapján, a C csoport harmadik fordulójában, ezzel a kvartett első helyezettjeként jutott a 16 közé. A magyar válogatott így már biztosan nyolcaddöntős.

Németország válogatottja végig nyomasztó fölényben futballozott, játékosai 26 alkalommal lőttek kapura, kilencszer el is találták azt, de mivel az északírek kapusa, Michael McGovern a mezőny legjobbjának bizonyult, csak egy góllal nyertek, amit Mario Gomez szerzett a 30. percben.

A 69. percben csereként pályára lépő Bastian Schweinsteigernek ez volt a 15. Európa-bajnoki mérkőzése, ezzel Philipp Lahmot megelőzve a német örökranglista élére állt.

Magyarország ezzel nyolcaddöntős

Ezzel az eredménnyel Észak-Írország 3 ponttal a harmadik helyen végzett a csoportban. Mivel az A csoport harmadik helyezettjének, Albániának szintén csak három pontja van, a jelenleg 4 pontos Magyarország a Portugália elleni szerdai utolsó csoportmérkőzésének eredményétől függetlenül továbbjutott a nyolcaddöntőbe. Itt olvashat részleteket arról, hogy kikkel mérkőzhet meg a magyar válogatott az egyenes kieséses szakaszban.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?