EURO-2016: Wales csoportelsőként jutott tovább

Wales válogatottja 3-0-ra legyőzte Oroszországot a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság hétfői játéknapján, a B csoport harmadik fordulójában, ezzel előbbi bejutott a 16 közé, utóbbi pedig kiesett.

B csoport, 3. forduló, eredmény: Wales-Oroszország 3-0 (2-0); Toulouse, Stadium de Toulouse, 28 840 néző, v.: Jonas Eriksson (svéd); gólszerzők: Ramsey (11.), Taylor (20.), Bale (67.); sárga lap: Vokes (16.), illetve Mamajev (64.)

Bale már az első percben megvillant, de veszélyes lövését Akinfejev kivédte. A walesiek a folytatásban is több nagy helyzetet alakítottak ki, az első félidőben összesen kilenc alkalommal találták el a kaput, és két góljukkal nagyon közel kerültek a győzelemhez.

A játék képe a szünet után sem változott, az oroszok valamivel többet birtokolták a labdát, de Wales rendkívül hatékonyan kontrázott, Bale révén növelte előnyét, és magabiztos, megérdemelt sikerével a csoport első helyéről jutott a 16 közé. A britek szombaton Párizsban játsszák nyolcaddöntős meccsüket az A, a C vagy a D csoport harmadik helyezettjével.

Anglia a második helyen végzett

Anglia válogatottja a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának második helyén végzett hétfőn, így a nyolcaddöntőben a magyar csapatot is magában foglaló F csoport másodikjával találkozik majd.

Eredmények, B csoport,  3. forduló:

Szlovákia-Anglia 0-0

Wales-Oroszország 3-0 (2-0)

A csoport korábbi eredményei:

1. forduló:

Wales-Szlovákia 2-1 (1-0)

Anglia-Oroszország 1-1 (0-0)

2. forduló:

Anglia-Wales 2-1 (0-1)

Szlovákia-Oroszország 2-1 (2-0)   

A csoport végeredménye: 1. Wales 6 pont, 2. Anglia 5, 3. Szlovákia 4, 4. Oroszország 1

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?