EURO-2016: Bordeaux ámulva bámulja a magyarokat

Az éjjel soha nem érhet véget,
Varázsolj nekünk valami szépet,
Repülj velünk a szerelem szárnyán!
Indul az utazás, csak erre vártál.

Megunhatatlanul énekelték újra és újra a Bordeaux-ba kilátogató magyar szurkolók a Soho Party - Az éjjel soha nem érhet véget című slágerét az Ausztria elleni, kedden este 7 órakor kezdődő EURO-2016-os mérkőzés előtt. A Garonne-parti város lakói - akik, amúgy már láttak egyet s mást - ámulva bámulták a Cours du Medocon végigvonuló magyar szurkolókat.

Első látásra az osztrákok létszámfölényben vannak Bordeaux-ban, de azt már évszázadon óta tudjuk, hogy a magyar virtussal ők nem tudják felvenni a versenyt. Legyenek fiatalok vagy idősek nyugodtan sétálgatnak a városban, vagy beülnek egy kávézóba, egyszóval turistáskodnak. Ezzel szemben a magyarokat a 40 év utáni kijutás tüze hevíti, ők meccselni akarnak. De nagyon. 

A magyar tábor déli 12 órakor adott gyülekezőt a Place du Medoc-nál, hogy közös vonulással hangoljon a mérkőzésre. Bőven számították a gyülekezőt, délután 2 órakor indultak el a Nouveau Stade du Bordeaux felé, de tartottak egy „főpróbát”. A Maszol helyszíni tudósítója ott volt a sűrűjében, az alábbi videókkal és a csatolt galériával jelentkezett Bordeaux-ból.

17:55 - a két csapat már bejárta a pályát nemsokára kijönnek melegíteni. A lelátó vörösben, hiszen ez mind a magyar, mind pedig az osztrák csapat mezének színe. A magyar kemény mag üt el ettől csak, ők 'Magyarország' felírtaú fekete polóban jelentek meg.

Munkatársunk részvételét a franciaországi labdarúgó-Európa-bajnokságon a Communitas Alapítvány és a Szerencsejáték Zrt. támogatta.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?