EURO-2016: „Nyerni akarunk az osztrákok ellen!”

Előbb Dzsudzsák Balázs és Lang Ádám, majd pedig Bernd Storck szövetségi kapitány válaszolt a sajtó kérdéseire hétfőn, a magyar válogatott utolsó médiaszereplésén a keddi, Ausztria elleni labdarúgó-Európa-bajnoki mérkőzés előtt. A megszólalók több dologban is egyetértettek: nagyon várják már az összecsapást, és mindent megtesznek azért, hogy a bordeaux-i stadionban jelen levő 15 ezer, illetve a tévé képernyője előtt levő 15 millió magyart megörvendeztessék egy győzelemmel. A Maszol ott volt a sajtótájékoztatón, és az azt követő hivatalos edzésen is.

Úgy tudtuk, hogy a bordeaux-i stadion a legmelegebb, ezért kicsit meglepődünk, amikor ideértünk – mondta Dzsudzsák Balázs, a magyar válogatott csapatkapitánya az Ausztria elleni találkozót megelőző hivatalos hétfői sajtótájékoztatón. Szavai akkor nyernek értelmet, ha elmeséljük azt is, hogy a Nouveau Stade de Bordeaux médiatermétől a stadion konferenciaterméig tartó 30 méteres út alatt bőrig áztunk és átfagytunk a hideg széltől.

A Bursaspor játékosa azt üzente a meccsre tartó magyar szurkolóknak, hogy vigyázzanak magukra az úton, óvatosan vezessenek, hogy biztonságban érkezzenek a városba. „Remélem, hogy a holnapi mérkőzésen azt kapják, amire számítanak. Titkon azt remélem, hogy meg tudjuk örvendeztetni őket az első győzelemmel” – tette egyértelművé Dzsudzsák Balázs.

Két sérültjük, Kádár Tamás és Lovrencsics Gergő állapota is szóba került. Dzsudzsák derültséget váltott ki a konferenciateremben azzal a felütésével, hogy "nem egyeztettem a csapatorvossal", majd elmondta, úgy tudja, csapattársai jól vannak. Optimizmusára később rácáfolt Bernd Storck szövetségi kapitány, akinek közlése szerint Lovrencsics Gergő biztosan nem lép pályára az osztrákok ellen, Kádár viszont már edzeni fog hétfőn. 

Storck elmondta, hogy mély talajra készülnek az esős idő miatt. A magyar szövetségi kapitányt arról is faggatták, hogy gondolkodásban, tempóban eléri-e már a kívánt szintet a csapat. A szakember válasza: a felkészülési meccseken megmutatták a fiúk, hogy sokat fejlődtek ezen a téren. „Az első meccs mindig nagyon fontos, hiszen ez meghatározhatja a folytatást. Tudjuk, hogy mire számíthatunk” – válaszolta egy másik kérdésre Storck, hozzátéve: természetesen nem szeretnének nyeretlenül hazautazni a tornáról.

​„Az Ausztria elleni mérkőzések nagy történeti múltra tekintenek vissza – mondta a keddi erőpróbáról Storck. – Örülök, hogy az Eb-n is összejött ez a párosítás. Az Európa-bajnokság a játékosok számára is nagy pillanat, szeretnénk bebizonyítani, hogy nem érdemtelenül vagyunk itt. Hosszú évtizedek után szerepelhet ismét nagy tornán a magyar csapat, és ezt nagyon megérdemelték a játékosok.”

Az osztrákokról szólva Storck hangsúlyozta: tisztában vannak azzal, hogy milyen magas szinten, milyen erős ligákban játszanak játékosaik, de megfelelően felkészültek belőlük.

A külföldi újságírók Király Gáborról is kérdezték a Dzsudzsák–Lang kettőst. „Nagyon örülök, hogy még velünk van, és hogy válogatottsági rekorder lett. Büszke vagyok rá, hogy a csapattársam” – fogalmazott Dzsudzsák. Lang pedig azt tette hozzá: védőként is nagy biztonságot ad neki, hogy egy ilyen rutinos kapus áll mögötte.

Ezt követően a csapat elkezdte hivatalos edzését, amelynek első negyedórája nyitott volt a sajtó számára. Ott készítettük az alábbi videókat és a csatolt galériát.

A magyar-osztrák összecsapás kedden, romániai idő szerint 19 órakor a francia Clément Turpin sípjelére kezdődik Bordeaux-ban.

A magyar válogatott várható kezdőcsapata: Király Gábor - Fiola Attila, Guzmics Richárd, Lang Ádám, Kádár Tamás - Pintér Ádám, Nagy Ádám - Dzsudzsák Balázs, Kleinheisler László, Németh Krisztián - Szalai Ádám

Munkatársunk részvételét a franciaországi labdarúgó-Európa-bajnokságon a Communitas Alapítvány és a Szerencsejáték Zrt. támogatta.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?