Nem sikerült a feljutás az UTA-nak

Egygólos győzelmet arattak az aradiak a visszavágón, de az FC Voluntari tarthatta meg élvonalbeli tagságát.

A másodosztályú bajnokságban osztályozóra jogosító helyen végző – és egy pótselejtezőn már túljutott - UTA csodában bízva várta az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságba jutásért rendezett párharc vasárnap déli visszavágóját. Az éjszakai felhőszakadás és a délelőtti eső miatt késett a meccs rajtja, a játékosok, bírók és pályagondnokok közösen próbálták felitatni a vizet a pályáról, de minden igyekeztük ellenére a játéktér túlnyomó részén a kezdő sípszókor is bokáig ért a víz.

Sejthető volt, hogy a „győzelemre ítélt” UTA-nak lesz nehezebb dolga a csúszós talajon, mert az I. Liga 12. helyén végzett FC Voluntari inkább az első meccsen szerzett háromgólos előny tartására rendezkedett be.

A hajrában a lelkes közönség által buzdított aradiak Ciprian Rus révén megszerezték a győztes gólt, győzelemmel ajándékozva meg a 45 születésnapját épp szombaton ünneplő Nagy Roland edzőt, de összesítésben a Voluntari bizonyult jobbnak 3–1-es összesítéssel, és készülhet az élvonal új szezonjára. Az UTA ismét nekivág a másodosztályú bajnokságnak.

UTA–FC Voluntari 1–0, gólszerző: Ciprian Rus (88. p.)

Kapcsolódók

Kimaradt?