Elkezdte a szárazedzéseket a Csíkszeredai Sportklub

Huszonkét játékossal kezdte el a nyári felkészülést a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata.

Ezen a héten átmozgató edzések vannak napirendi ponton, majd jövő héten teszteket adnak a fiúk, ami után csoportokra bontva folytatódik a felkészülés. A Vákár Lajos műjégpályán augusztus 1-től lesz jég.

Átmozgató tréningekkel elkezdte a nyári felkészülést a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata a soron következő idényre. Hétfőn egy laza szaladás, illetve foci szerepelt a programban, míg keddtől kezdve a Hargita utcában – a Csíki Sörgyárral szemben – levő Lakatos Róbert által üzemeltetett Falco Fitness terembe vonultak a fiúk CrossFit edzésekre.

Az első edzésekről Adorján Attila, Péter Róbert, Antal Zsombor (sérülés miatt), illetve a Brassói Coronától hazaigazolt János Imre hiányzott. A Csíkszeredai Sportklubbal végzi a nyári felkészülést Erőss Zoltán is, aki nemrégiben írt alá az NCAA III-ban – amerikai egyetemi liga – érdekelt University of Southern Mainehez. A nyári felkészülést Geréb István és Nagy Béla edzők mellett Sinka Szabolcs – veterán Európa-, illetve világbajnok cselgáncsozó –, illetve a Sportklub elnöke Hodos László fogja levezényelni.

A jelenlegi keretben található a Lillehammerban megrendezett ifjúsági olimpia ügyességi versenyének aranyérmese Cășăneanu Eduard is. Eduard a Csíkszeredai Sportiskola sportolója, aki a felkészülést a felnőttekkel végzi és amennyiben az ISK is hozzájárul, akkor nevezhető lesz a felnőtt csapatban is.

– A héten még csak átmozgató edzések szerepelnek a programban. Jövő héten tesztidőszak lesz és az eredmények függvényében a fiúk csoportokra lesznek osztva. A CrossFit edzésekkel párhuzamosan a jégkorong specifikus feladatok is sorra kerülnek. Elsődleges szempont az állóképesség, az erő, illetve a gyorsaság növelése lesz. A jeges felkészülésig ez lesz a program. Júliusban továbbá egy közel kéthetes magashegyi edzőtábor is szerepel a programban Piatra Arsan. A jégedzések augusztus elsejével kezdődnek, de a fizikai felkészülés ekkor is folytatódni fog – fogalmazott Hodos László a Sportklub elnöke.

A csapat menedzsere Póra Róbert megjegyezte, hogy két külföldi edző aspiráns van, akik közül a támogatókkal közösen hamarosan dönteni is fognak. Légiósok érkezése a jégedzések kezdetével várhatóak, amikor többen próbajátékra fognak érkezni Csíkszeredába.

A Csíkszeredai Sportklub kerete
Kapusok: Adorján Attila, Onodi Ottó, Ruczuj Gellért.
Hátvédek: Gecse Hugó, Salló Alpár, Orbán Szilárd, Antal Előd, Papp Szabolcs, János Imre.
Csatárok: Molnár Zsombor, Antal Zsombor, Farkas Tamás, Sándor Zoltán, Moldován Ervin, Márton Rajmond, Bíró Tamás, Péter Róbert, Molnár Zoltán, Rokaly Norbert, ifj. Geréb István, Antal Hunor, Cășăneanu Eduard.

Kimaradt?