Az esélyesek nyerték a szombati kupadöntőket

Négy országban is kupadöntőt játszottak szombaton: Olaszországban a Juventus, Németországban a Bayern, Angliában a Manchester United, Franciaországban pedig a Paris Saint Germain ünnepelhetett.

Juventus–AC Milan

A Serie A aranyérme után a labdarúgó Olasz Kupát is elnyerte a Juventus, amely a fináléban a csereként beállt Álvaro Morata találatával győzte le az AC Milant, hosszabbításban, nagy csata után. Olaszországban a Juventus lett az első csapat, amelyik két egymást követő évben is duplázni tudott.

Fogadta a római mérkőzés előtt a két csapatot Ferenc pápa is – a szakértők és a szurkolók egyetértettek abban, hogy a milánóiaknál kelne el inkább az isteni segítség, Silvio Berlusconi ennél földhözragadtabb módon próbálta motiválni játékosait a maga látogatásakor, ilyet szólva: ha nem nyernek, a labdarúgók nem fogják megkapni tőle a bérüket, és aztán pereskedjen, aki mer.

PSG–Olympique Marseille

Zlatan Ibrahimovic két góljára építve a címvédő Paris Saint-Germain 4–2-re legyőzte az Olympique Marseille-t a labdarúgó Francia Kupa szombat esti döntőjében. A 88. percben a párizsi közönség ovációjától kísérve lecserélt Zlatan Ibrahimovic 11 góllal keserítette el a marseille-ieket a Párizsban eltöltött négy idénye során. A PSG tizedik alkalommal hódította el a Francia Kupát, és ezzel utolérte az örökranglista élén a Marseille-t. Az OM legutóbb 1989-ben lett kupagyőztes.

Bayern-Borussia

A Bayern München labdarúgócsapata gól nélküli 120 perc után tizenegyesekkel 4–3-ra legyőzte a Borussia Dortmundot a Német Kupa döntőjében, így a bajnokság után a kupában is maga mögé utasította Thomas Tuchel csapatát. Guardiola így a bajnokság után a Német Kupában is győzelemre vezette a csapatát, és két trófeával a zsebében távozik a Manchester Cityhez, míg Tuchelnek tovább kell várnia az edzőként elnyert első kupájára.

Manchester United-Crystal Palace

A Crystal Palace megszerezte a vezetést a Manchester United ellen az FA-kupa döntőjében, ám Louis van Gaal csapata a rendes játékidőben egyenlített, majd a hosszabbításban Chris Smalling kiállítása ellenére is megszerezte a győzelmet.

A mérkőzés előtt robbantotta a bombát az As: ez lesz Louis van Gaal utolsó találkozója az MU kispadján, mivel José Mourinho kinevezését már a döntő után bejelentik a manchesteriek.

A Manchester United 2004 után újra FA-kupát, 2013 után ismét trófeát nyert. 

Kimaradt?