Büntetőpárbaj után nyert Román Kupát a Kolozsvári CFR

Büntetőbárbaj után nyerte meg negyedik Román Kupáját a Kolozsvári CFR 1907. A fővárosi Nemzeti Arénában megrendezett Bukaresti Dinamo elleni döntő eredménye a rendes játékidő végén 2-2 volt. 

​Cristian Lopez 89. percben lőtt góljával harcolta ki a hosszabbítást a Kolozsvári CFR 1907 a Bukaresti Dinamo ellen a fővárosi Nemzeti Arénában lejátszott Román Kupa-döntőn. Mivel a ráadásban már nem esett gól, a győztes kiléte büntetőrúgások után dőlt el.

A május 6-án elhunyt Patrick Ekeng emlékéért is küzdő Dinamo az első félidőben két gólos előnyt szerzett Gnohere büntetőjével és Erik Bicfalvi fejesgóljával, a kolozsvári vasutasok a második félidő elején Juan Carlos Ruiz 25 méteres bombagóljával csökkentették a különbséget, majd a rendes játékidő utolsó előtti percében egyenlítettek.

A mérkőzést megszakították a 14. percben, hogy a pályán elhunyt Patrick Ekengre, a Dinamo 14-essel szerepelt kameruni középpályására emlékezzenek. A megemlékezés során mindkét csapat játékosai és a játékvezetők is Ekeng arcképével ellátott mezt öltöttek magukra, a lelátókon pedig a nézők a "bon voyage Patrick!" (jó utat Patrick!) feliratot alakították ki, és a játékos óriásposzterét bontották ki.

Kapcsolódók

Kimaradt?