Kiss László bocsánatot kért áldozatától

Kiss László bocsánatot kért Takáts Zsuzsannától, és megbánta cselekedetét - mondta Vezér Mihály (Értünk Százhalombattai Közéleti Egyesület), Százhalombatta polgármestere az úszóedző felhatalmazása alapján szerdán, a rendkívüli képviselő-testületi ülést követő sajtótájékoztatón.

A polgármester közölte: Kiss László ügyvédek jelenlétében szerda délelőtt találkozott Budapesten az asszonnyal, akitől bocsánatot kért, és "bocsánatot is kapott".

Április 5-én Kiss László akkori úszószövetségi kapitányról a privatkopo.hu internetes portál írta azt, hogy 1961-ben, 21 éves korában két másik úszóval megerőszakolt egy fiatal lányt, amiért három év börtönre ítélték. Takáts Zsuzsanna 55 év után az RTL Klubnak adott interjújában mesélte el, hogyan erőszakolták meg. 

Megvonták Kiss László díszpolgári címét

A százhalombattai képviselő-testület egyhangúlag elfogadta Kiss László lemondását a százhalombattai díszpolgári címről, és az uszoda sem viseli már a nevét - jelentette be Vezér Mihály. 

A polgármester elmondta, hogy Kiss László úszóedző kedden kereste meg őt. A testületnek szóló levelében a korábbi szövetségi kapitány úgy fogalmazott, hogy a város iránti elkötelezettségből fakadóan, Százhalombatta érdekeit szem előtt tartva hozta meg lemondó döntését.

Vezér Mihály hozzátette: a testület szerdai ülésén elfogadta a lemondást, és törölte Kiss Lászlót a díszpolgárok sorából, az eddig az ő nevét viselő uszoda neve pedig ezentúl csak Sportuszoda. 

Cikkünk frissül

Kapcsolódók

Kimaradt?