Váratlan fordulat: megszólalt Kiss Lászlóék áldozata

Takács Zsuzsannáról eddig azt terjesztették, hogy meghalt, most azonban önként nyilatkozott az RTL Klubnak.

Hetekkel ezelőtt derült ki, hogy csoportos nemi erőszak miatt börtönre ítélték Kiss Lászlót, még a hatvanas években. A magyar úszóválogatott kapitánya a botrány kirobbanása után nem sokkal lemondott posztjáról, de azóta is következetesen tagadja, hogy elkövette az ítéletben foglalt cselekményt, szerinte koncepciós ítélet született az ügyében.

Történt azonban egy váratlan fordulat, az RTL Klubnak ugyanis nyilatkozott a csoportos nemi erőszak elszenvedője, akinek eddig a halálhírét keltették. Most azonban kiderült, hogy a 73 éves Takács Zsuzsanna jó egészségnek örvend, és saját otthonában adott interjút a csatorna munkatársának. A vele készült beszélgetést szombaton tűzik adásra.

Az RTL Híradó szerint maga Kiss László is úgy tudta, hogy a nő már nincs életben. A most 73 éves asszony azonban jelentkezett a kereskedelmi tévé munkatársánál, és arcát vállalva beszélt az 55 évvel ezelőtt történtekről.

A péntek este közzétett félperces interjúrészletben bemutatkozott, és elmondta: ő az áldozata az 1961-es ügynek, ő tett annak idején feljelentést, illetve annak ellenére, hogy halálhírét keltették, él. Mást egyelőre nem tudni a beszélgetésről, amely szombat este romániai idő szerint 19 óra 55-től kerül adásba.

A privatkopo.hu április 5-én eredeti dokumentumok alapján azt írta, hogy 1961-ben a Ferencvárosi TC három tehetséges úszója, köztük az akkor 21 éves Kiss László két nappal azután, hogy a nemzeti sportuszodában megismerkedtek későbbi áldozatukkal, egy Zsuzsanna nevű fiatal nővel, egyikük lakásában közös erővel szexre kényszerítették. Mindhárman megerőszakolták, amiért a bíróság Kiss Lászlót jogerősen három év börtönbüntetésre ítélte. Nagyfán töltötte a büntetését. 

Kapcsolódók

Kimaradt?