BL: a Wolfsburg megleckéztette a Realt, nem bírt egymással a PSG és a ManCity

A Real Madrid nagy meglepetésre 2-0-ás vereséget szenvedett a VfL Wolfsburg otthonában, míg a Paris Saint-Germain hazai pályán 2-2-es döntetlent játszott a Manchester Cityvel a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőinek szerdai első mérkőzésén.

Párizsban a találkozó első félideje elsősorban Zlatan Ibrahimovicról szólt: a svéd csatár előbb a 14. percben kihagyott egy 11-est, néhány perccel később pedig egyedül törhetett kapura, de ziccerben sem tudta bevenni Joe Hart kapuját. A kihagyott lehetőséget megbosszulták magukat, hiszen a szórványos manchesteri támadások egyikéből Kevin De Bruyne a 38. percben megszerezte a vezetést a vendégeknek.

Az angolok ugyanakkor csak három percig örülhettek, hiszen elképesztő, még amatőr szinten is hatalmas hibának köszönhetően megszületett az egyenlítő gól: Hart egy kirúgást röviden gurított ki Fernandónak, a brazil védő megpróbálta kivágni a játékszert, de a közelben ólálkodó Ibrahimovic lecsapott a labdára és a lábáról az üres kapuba pattant a labda.

A második félidő elején újra előnybe került a PSG, Adrien Rabiot értékesített egy kipattanót. Nem sokkal később egyenlített a Manchester City: egy szintén óriási védelmi hibát kihasználva Fernandinho egalizált, beállítva ezzel a végeredményt.

Németországban a Real Madrid korán megszerezhette volna a vezetést, de Cristiano Ronaldo gólját les miatt nem adta meg a játékvezető. A hazaiak a 18. percben szerezték meg a vezetést, Casemiro szabálytalankodott André Schürrlével szemben a 16-oson belül, a büntetőt pedig Ricardo Rodriguez értékesítette. Keylor Navas, a Real Madrid kapusa ebben a szezonban először kapott gólt a BL-ben, 738 perc után kapitulált. Nem sokkal később a Wolfsburg megduplázta előnyét, egy gyors támadás végén a középen érkező Maximilian Arnold talált a hálóba.

A fordulást követően a természetesen a spanyolok irányítottak, Schürrle azonban kis híján tovább növelte az előnyt, de nagy helyzetben hibázott. A hajrában mindkét együttes előtt adódtak lehetőségek, de nem változott az eredmény.

Negyeddöntő, első mérkőzések:

  • Paris Saint-Germain (francia) - Manchester City (angol) 2-2 (1-1)
  • VfL Wolfsburg (német)-Real Madrid (spanyol) 2-0 (2-0)

A visszavágókat jövő kedden rendezik.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?