Diego Costát meghallgatták, majd még egy meccsre eltiltották

A Chelsea spanyol labdarúgója, Diego Costa eltiltását egy mérkőzéssel megtoldotta az angol szövetség a márciusi, Everton elleni FA-kupa-negyeddöntőben kapott piros lapja miatt.

A szövetség a mérkőzés után két találkozóra tiltotta el a játékost, akit pénteken meghallgatott az FA független bizottsága, és úgy döntött, hogy még egy meccset ki kell hagynia, ráadásul 20 ezer fontos pénzbüntetést is kapott.

Az eredetileg kiszabott eltiltás a West Ham Uniteddel (2-2) szembeni bajnoki mérkőzésre és a szombati, Aston Villa elleni találkozóra szólt, de a pénteki határozat értelmében a jövő szombati, Swansea City elleni meccset is ki kell hagynia a Premier League-ben.

Costát azt követően állította ki Michael Oliver játékvezető a 2-0-ra elvesztett kupanegyeddöntős mérkőzésen, hogy összeszólalkozott Gareth Barryvel, majd egy harapásnak tűnő mozdulatot tett ellenfele irányába, ezért megkapta második sárga lapját. Ezt követően vitába keveredett a bíróval is, mielőtt elhagyta volna a pályát.

Később mindkét fél megerősítette, hogy Costa nem harapott, ám a csatár a fegyelmi bizottság meghallgatásán elismerte, hogy helytelenül viselkedett. Ez volt a 27 éves, brazíliai születésű csatár első kiállítása a Chelsea játékosaként.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?