BL: Rómában ikszelt a címvédő Barca, Pireuszban hengerelt a Bayern

A címvédő Barcelona 1-1-es döntetlent játszott a Romával a Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában, a Bayern München simán nyert Pireuszban.

A Barcelona az MSN-nel támadt Rómában, vagyis ismét együtt volt a pályán a rettegett támadótrió, Lionel Messi, Luis Suarez és Neymar. Ráadásul az argentin klasszis 100. BL-meccsét játszotta. A Barcelona 21. percben törte meg a hazai védelmet, Rakitic kapott labdát a jobb oldalon, remekül tekert a hosszú oldalon érkező Suarezhez, aki közelről bólintott a Roma kapujába. Azonban csak néhány percig vezettek a katalánok, Florenzi szerzett labdát a félpályánál, majd nem pepecselt sokat, az oldalvonal közeléből tüzelt a kint lévő Ter Stegen kapujára, a labda a kapufát érintve került a hálóba.
A második félidő egy Szczesny-bravúrral kezdődött, a kapust azonban nem sokkal később le kellett cserélni. Suarez csúszott rá a lengyel kezére, ezért a helyét De Sanctis vette át. Az első negyedórában nagy volt a nyomás a hazai védelmen, de Rudi Garcia fiai jól tartották magukat, igaz, gólszerzésre esélyük sem volt. Az olaszok kihúzták a végéig, és egy pontnak örülhettek a címvédő ellen.
Az E csoport másik mérkőzésén a Bayer Leverkusen simán verte a Videotont búcsúztató BATE Boriszovot, Mehmedi vezetést érő gólját Milunovic még kiegyenlítette, de a szünet után a leverkuseniek eldöntötték a három pont sorsát. Calhanoglu duplázott és Javier Hernandez is betalált, a vége 4-1.
Az F csoportban a Bayern München 3-0-ra verte az Olimpiakoszt, a pireuszi találkozó Thomas Müller találatával dőlt el. Az 52. percben a világbajnok támadó a jobboldalon vezette a bajorok támadását, majd távolról középre kanyarított. Azonban nem egyik társát találta meg, a labda ugyanis a meglepett kapus mögött a kapuban kötött ki. A Bayern a hajrában végleg eldöntötte a találkozót, Mario Götze a 89. percben betalált, majd a hosszabbításban Müller tizenegyesből állította be a 3-0-s végeredményt. A csoport másik meccsén a Dinamo Zagreb hatalmas meglepetésre 2-1-re legyőzte az Arsenalt, amely 40. perctől emberhátrányban játszott Olivier Giroud kiállítása miatt.
A G csoportban a bajnokságban csak bukdácsoló Chelsea kiadta a dühét, Jose Mourinho alakulata 4-0-ra verte a Maccabi Tel-Avivot. Pedig Eden Hazard már a 6. percben tizenegyest rontott, ám Willian, Oscar, Diego Costa és Fabregas pontosabban célzott, így lett magabiztos a londoniak győzelme. A Porto nem bírt a Dinamo Kijevvel.
A H jelű négyesben a Gent 1-1-es döntetlent játszott a Lyonnal, míg a Zenit nagy csatában, Hulk-duplával verte a Valenciát idegenben.
Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló:

E csoport:

  • AS Roma-Barcelona 1-1 (1-1) 
  • Bayer Leverkusen-BATE Boriszov 4-1 (1-1) 

F csoport:

  • Dinamo Zagreb-Arsenal 2-1 (1-0) 
  • Olympiakosz-Bayern München 0-3 (0-0) 

G csoport:

  • Chelsea-Maccabi Tel Aviv 4-0 (2-0) 
  • Dinamo Kijev-FC Porto 2-2 (1-1) 

H csoport:

  • Valencia-Zenit 2-3 (0-2) 
  • Gent-Lyon 1-1 (0-0)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?