Jégkorong: több mint 300 résztvevője lesz az I. Kósa Endre Emléktornának

Első ízben szervezi meg vasárnap a tragikus hirtelenséggel lehunyt Kósa Endre tiszteletére rendezett jégkorong emléktornát az ISK Csíkszereda és a Csíkszeredai Sportklub. A szupermini (U8) és mini (U12) csapatok tornájára az egész országból 27 csapat nevezett be, de Chișinău is küldi kis csapatait.

Mintegy 300 kis jégkorongozó vesz részt a tavaly ősszel tragikus körülmények között elhunyt kiváló csíkszeredai hokista, a Sportklub csapatkapitányának, Kósa Endrének a tiszteletére rendezett vasárnapi emléktorna első kiadására. 

A csíkszeredai sportiskola és a Sportklub által szervezett egynapos tornamaratonra keddig várták az érdeklődők jelentkezését - a zárás előtti utolsó pillanatban Chișinău csapatai is visszaigazolták a a részvételt – tudta meg a Maszol. A szervezők mindenkinek köszönik a benevezést, és szeretettel várják a közönséget vasárnap 9 órától a Vákár Lajos Műjégpályára, az U8 és U10-es – jégkorong nyelven szupermini és mini - korosztályú csapatok számára szervezett jégkorong tornára.

„Jó hangulat” a forgatókönyvben

Az I. Kósa Endre Emléktorna forgatókönyve szerint a mérkőzések már reggel 9-kor – a csapatok regisztrációja reggel 7-től – elkezdődnek, és minden csapat legalább 5 meccset fog játszani. Tekintettel lesznek a kis jégkorongozók fizikai erejére és teherbírására, ezért a Vákár Lajos Műjégcsarnok jegén három pályát alakítanak ki. 

A látványosnak ígérkező mérkőzésforma idején, a torna egész futamideje alatt a kivetítőn Kósa Endre jégkorongozói karrierje idején készült fényképekből vetítenek összeállítást, és a kiváló jégkorongozó-edzőről is beszélnek majd a megszólalók. Az este fél 8-ra tervezett díjátadón pedig Kósa Endre felesége nyújtja majd át a díjakat.

Amint arról tájékoztattunk, Kósa Endre tavaly novemberben hunyt el tragikus körülmények között. A negyvenéves élsportoló pályafutása során többnyire a Csíkszeredai Sportklub jégkorongozója volt. A csapattal kilenc alkalommal sikerült román bajnoki címet szereznie. Három évvel ezelőtt hagyott fel az aktív jégkorongozással, és hokis palánták nevelésébe kezdett. Az idei szezonban többek között ő volt a Csíkszeredai ISK U10-es és U12-es csapatának egyik edzője. „Példakép volt szorgalmával és odaadásával. Megbízhatósága minta volt. Kósa Endrére mindig lehetett számítani” – írta tőle búcsúzva a klub.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?