Jégkorong: későre ébredt fel a Sportklub, 2-0-ra vezet a Galac

Nem tanult a kedd esti Galaci Dunareától elszenvedett vereségből a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata, amely szerdán is kikapott, rengeteg hibát vétve, a címvédőtől a román bajnoki döntőben. Összesítésben 2–0-s hátrányba került a kék-fehér alakulat, amely nem találja a galaci csapat játékának ellenszerét. A felek most Galacra költöznek, ahol a Sportklub szó szerint az életéért fog küzdeni pénteken és szombaton.

Ha nem szeretett volna nehéz helyzetbe kerülni a Csíkszeredai Sportklub a Galaci Dunareával szemben a román jégkorong bajnoki döntőben, akkor szerda este kötelező módon le kellett volna győzze ellenlábasát, főleg annak tudatában, hogy az első felvonást is elbukták a fiúk egy nappal korábban.

Ennek megfelelően úgy nézett ki, hogy a telt ház előtti második meccsen nem lesz gond, hiszen az első hat percben óriási fölényben játszottak a fiúk. Ez viszont megtört, amikor egy kapu előtti kavarodás után Krajci felavatta Ruczujt. A kék-fehérek összeomlottak és vendégek akár növelhették volna is az előnyt, de Ruczuj a helyén volt. A pofonok után Antal és Moldován is egyenlíthetett volna, de ziccereik kimaradtak.

A második húsz perc pazarul kezdődött, hiszen Molnár Zsombor azonnal egyenlített jól érve bele Papp kékvonalas löketébe. Az öröm nem tartott sokáig miután egy eladott pakk után Szőcs volt eredményes. Innen viszont még sikerült felállni Bednár egyenlítő találatával, de Riabenko és Durkech góljai, amelyeket óriási egyéni hibák előzték meg, lehűtötték a kedélyeket.

És hogy a hazai publikum végleg elnémuljon arról Krajci tett a harmadik harmad elején. Oktyabrjov pedig kapust is cserélt és a végleg demoralizált Ruczujt Onodi váltotta. A harmad második felében már meg-meg csillantott valamit tudásából a hazai alakulat. Igaz Gyagyusko szépítő találatára Donika válaszolt előbb, de Alekszejev két góljára már nem. Közel másfél perccel a vége előtt Oktyabrjov időt kért és kapusát mezőnyjátékosra cserélte, de ez már nem segített.

A Galac ezen mérkőzést is behúzta és saját közönsége előtt döntheti el a bajnoki cím sorsát, amennyiben az Oktyabrjov legénység nem szedi össze magát és nem találnak valamit ki a Galaci védelem felbontására.

Román bajnoki döntő, 2. mérkőzés

  • Csíkszeredai Sportklub – Galaci Dunarea 5–6 (0–1, 2–3, 3–2)
  • Gólszerzők: Molnár Zs. (22.), Bednár (27.), Gyagyusko (48.), Alekszejev (56., 57.), illetve Krajci (7., 42.), Szőcs (23.), Riabenko (29.), Durkech (31.), Donika (48.).

A négy nyert meccsig tartó finálé állása: 2–0 Galac javára.

Artur Oktyabrjov, vezetőedző, Csíkszeredai Sportklub: „Nem játszottunk olyan rosszul, mint az első meccsen, de egy-egy megingás önbizalomvesztéshez vezetett, amely a vesztünket okozta. A harmadik harmadban már jobban játszottunk, visszajöttünk a meccsbe és már úgy kezdtünk játszani, ahogyan az elejétől kezdve kellett volna. Ahhoz, hogy Galacon sikeresek lehessünk el kell kerüljük a fölösleges kiállításokat, magabiztos játékra van szükségünk, nyugalomra és nem utolsó sorban arra, hogy az előttünk adódó lehetőségekkel élni tudjunk.”
Szőcs Szabolcs, játékos, Galaci Dunarea: „A csapat most állt össze a szezon végére, hiszen meccsről meccsre állandó jelleggel sok sérültünk volt. Ennek köszönhető, hogy az edző által felrajzolt taktikát sikerült betartani. Erre senki nem számított a csíkszeredai részről. A lényeg viszont, hogy mi bíztunk magunkban. Tudtuk, hogy a Sportklub gyors játékot játszik és ezt igyekeztük megtörni, illetve az ellentámadásokra helyezni a hangsúlyt, ami be is vált. Összesítésben 2–0-ra vezetünk, de ez rájátszás és bármi megtörténhet. Nem szabad néznünk most az eredményt.”

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?