Forradalmi hangulatban leckéztette meg a Sportklub a Steauát

Közel került a döntőbe jutáshoz a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata miután kedd este is legyőzte a Bukaresti Steauát a román bajnoki elődöntőben. A hétfőivel ellentétben ezúttal sokkal jobban játszottak a kék-fehérek. Esélyt sem adtak a bakáknak.

Nem okozott csalódást a Csíkszereda Sportklub jégkorongcsapata a román bajnokság elődöntőjének második mérkőzésén sem. Igaz a hétfő esti mérkőzéshez képest ezúttal már az első percektől kezdve jóval nagyobb sebességfokozaton pörögtek a fiúk.

Ezúttal is közel telt ház előtt rendezték az összecsapást és alig három perc kellett az első hazai gólhoz. Ezt könnyedén lehetett volna növelni, de valami mindig a pakk útjába állt. Majd a semmiből egyenlített a vendég alakulat. Örömük nem tartott sokáig hiszen egy sakk-matt szituációt követően Gecse szerezte vissza vezetést.

A második harmad elején még tartotta magát a Steaua és egyszer kétgólos hátrányból egyre még visszajött, de több nem maradt bennük. A Sportklub nagy fölényben játszott és sorra jöttek a gólok. A lelátón pedig „forradalmi volt a hangulat” március 15-ke nevében. A megszokott kék-fehér rigmusokat felváltották a huszárnóták.

Az utolsó felvonásra nem erőltette meg megát az Oktyabrjov legénység, de még így is tovább tudta növelni előnyét. A csíki csapat az újabb sikernek köszönhetően pedig egy összecsapásra került a finálétól miután összesítésben már 2–0-ra vezet.

Eredmény

  • Csíkszeredai Sportklub – Bukaresti Steaua 7–3 (2–1, 3–1, 2–1)
  • Gól: Tambijevs (3., 50.), Péter R. (14.), Gecse (27.), Molnár Z. (37.), Antal (38., 59.), illetve Andrej Butucsnov (10.), Anton Butucsnov (27.), Bondarjev (52.).

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó sorozat állása: 2–0 az Sportklub javára.
 

Artur Oktyabrjov, Csíkszeredai Sportklub: „Egész mérkőzés során kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottunk. Rengeteg lehetőséget puskáztunk el, de úgy látom, hogy a csapat megfelelő önbizalommal rendelkezik. Vannak csiszolni valóink és remélem, hogy fokozatosan tudunk javulni. A harmadik meccs lesz a Steauának az utolsó esélye az elődöntőben ezért nagyon nehéz meccsre számítok, de ha így játszunk tovább akkor nagy az esélyünk a fináléra.”
Daniel Herlea, Bukaresti Steaua: „Sokkal nagyobb tempóban játszottak a csíkiak, mint egy nappal korábban. Jobbak voltak.”

Kapcsolódók

Kimaradt?