Jégkorong: alaposan ráijesztett a Steaua a csíkszeredai publikumra

Győzelemmel kezdte a román bajnoki rájátszást a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata, amely hétfő este közel telt ház előtt háromgólos győzelmet aratott a Bukaresti Steaua ellen. A találkozó első felét nagyon elrontották a kék-fehérek, de a második felére sikerült felpörögni és ezt a nyomást már nem bírták a bakák.

Közel telt ház előtt nyitotta meg a Csíkszeredai Sportklub az elődöntő első meccsét a Bukaresti Steaua ellenében. A három nyert mérkőzésig tartó sorozat első felvonása viszont nem úgy kezdődött, ahogyan azt a lelkes publikum várta.

A Steaua a megszokott játékát hozta: kivárt, majd igyekezett ellentámadásokat vezetni, amely először a hatodik percben hozta meg a gyümölcsét, amikor Robert Timaru mattolta Ruczujt. A Sportklub játékosai innentől látva nagyon görcsös játékot mutattak, amelyből a harmad végéig nem tudtak kilábalni.

Sőt a helyenként kilátástalan játék folytatódott a második játékrészben is. Artur Oktyabrjov vezetőedző dolgát továbbá az is nehezítette, hogy Boriszenko már a 22. percben kettőre növelte a vendégek előnyét. Kellett egy pár perc, amíg a pofonból felébredtek a hazai játékosok. És ha már felébredtek, akkor igyekeztek tempót is váltani. Ahogy a fordulatszám nőtt, úgy maradt el a Steaua a játék minden elemében. Törvényszerű volt, hogy előbb utóbb jön a gól is. A harmad derekán előbb Ozols lökete talált utat László Arnold ketrecébe, majd Gyagyusko négy a négybe egalizált. A harmad végéhez közeledve egy gyors gólváltás történt: előbb Andrej Butucsnov volt eredményes emberelőnyben, majd Tambijevs vette elő góllövő ütőjét.

Az utolsó felvonásra még egy picit kóstolgatták egymást a felek, majd beindult a hazai gépezett. A 47. percben az Alekszejev-Gyagyusko páros szerzett korongot a Steaua kapujánál emberhátrányba, amit előbbi vágott be a ketrecbe. Előny már a Sportklubnál volt. Igaz ekkor megkapta a lehetőséget a Steuau – kettős előnybe kerültek – amellyel nem tudtak élni. Az 53. percben viszont Gyagyusko kilőtte a pipát, előnybe, amellyel eldőlt a meccs. Ekkor a Steaua fejben is feladta már, nemcsak fizikailag, amely újabb hazai gólt hozott.


Eredmény

  • Csíkszeredai Sportklub – Bukaresti Steaua 6–3 (0–1, 3–2, 3–0)
  • Gól: Ozols (33.), Gyagyusko (35., 53.), Tambijevs (39., 60.), Alekszejev (47.), illetve R. Timaru (6.), Boriszenko (22.), Andrej Butucsnov (38.).

A három nyert mérkőzésig tartó párharc állása: 1–0 a Sportklub javára.

Artur Oktyabrjov, Csíkszeredai Sportklub: „Nagyon rosszul sikerült a mérkőzés első fele, de nagyon értékelem, amit a srácok utána letettek az asztalra. Remélem ez a győzelem önbizalmat ad a következő meccsekre. Nagyon fontos volt, hogy az első párharcot megnyerjük.”
Daniel Herlea, Bukaresti Steaua: „Nagyon határozottan kezdtünk, aminek köszönhetően meg is volt a kétgólos előnyünk. Utána elbíztuk magunkat, azt hittük uralni tudjuk a játékot, amely már félig zsebben volt. Innentől kezdve rengeteg egyéni hibát követtünk el, amelyet az ellenfél könyörtelenül büntetett. Ezen egyéni hibák kijavítására kell tegyük a hangsúlyt az elkövetkezendő 24 órában.”

Kimaradt?