Telt ház előtt vitte el Csíkszeredából a pontokat Brassói Corona

Rengeteg helyzetet elpuskázott és a szerencse sem volt a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapatával a Brassói Corona elleni szombat esti mérkőzésen. Ennek fényében egygólos vereséget szenvedtek a kék-fehérek közel telt ház előtt. A román bajnoki alapszakasz győzelem viszont az eredménytől függetlenül meglesz, hiszen a Gyergyószentmiklósi Progym szombat este legyőzte a Galaci Dunăreát.

Rég nem volt komoly tét mérkőzés a Csíkszeredában és ez meg is látszott a Vákár Lajos műjégpályán, hiszen közel telt ház előtt rendezték szombat este a Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona összecsapást.

A kék-fehérek pedig nem aprózták el és kőkeményen belevetették magukat a küzdelemben, látszott a fiúkon a győzni akarás. A nyomásnak pedig a hetedik percben lett meg az eredménye, igaz egy semmit mondó helyzetnél. Egy kapu előtti kavarodás után egy brassói játékostól került a pakk Tőke ketrecébe. A gólt Gerébnek adták a játékvezetők. A vezetésnek viszont sokáig nem örvendhettek a hazaiak. Moldován rossz indítását Petres fülelte le és egy az egyben bevarrta a korongot Ruczuj füle mellé. A gólon még jobban felbőszültek a hazaiak, de Tőke parádézott a túloldalon.

A második húsz perc a játékvezetőkről szólt és nem a jégkorongról. Rengeteg kiállítást osztottak ki mindkét fél részére és több alkalommal nemhogy a játékosok, de még a játékvezetők sem voltak tisztában, hogy akkor most hányan kéne a jégen lenni. Öt-öt elleni játék az utolsó pár percben alakult ki. Ekkor Kuzman életerős lökete kötött ki a pipába. A vezetést ekkor sem sikerült megőrizni sokáig. Egy körbelőtt korong jött vissza a plexi illesztéséről a két kör közé, ahol épp Petres tanyázott, aki a kapu előtt álló Fodornak passzolt kiegyenlítve az állást. Ismét nagy energiákat mozgósított meg a Sportklub, de Gyagyusko csak kapuvasig jutott.

Az utolsó felvonásra a bírók is megnyugodtak, igaz a sípok ekkor elnémultak. Mihály bődületes kapuvassal nyitott, majd jött a felek között a szezonban megszokott brusztolós játék, amely végén Péter Zsolt gólt szerzett. Az utolsó öt percre pedig időnként az indulatok is elszabadultak. Papp bunyózott Mátyással, amely előbbi sikerével ért véget. Az utolsó percre emberelőnybe is került a hazai csapat, de Ruczuj hiába korcsolyázott le, maradt a 3–2-es vendég győzelem.

A Sportklub a szerencsével, a helyzetkihasználással és az emberelőnyös játékkal hadilábon állt, míg túloldalon Tőke parádézott. A vereség ellenére viszont szinte biztosan az alapszakasz első helyén végeznek a fiúk, miután a Galac kikapott szombat este a Gyergyószentmiklósi Progymtól. Az első hely a Sportul Studentesc elleni hat ponttal lesz meg. Igaz addig kedden Brassóban kell jégre lépjenek a Sportklub játékosai.

Eredmény

  • Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona 2–3 (1–1, 1–1, 0–1)
  • Gól: Geréb (7.), Kuzman (34.), illetve Petres (8.), Fodor (35.), Péter Zs. (55.).
Geréb István, Csíkszeredai Sportklub: A rossz helyzetkihasználásunk miatt jött ez a vereség, amelyen keddre javítanunk kell. Az első gólt egy egyéni hibából kaptuk, míg a másodikat egy szerencsétlen helyzet előzte meg. Rengeteg helyzetünk volt, a kapuvasat is többször eltaláltuk.
Keresztes Ottó, Brassói Corona: Az első harmadban jó játékot láthatott a közönség mindkét féltől, ellenben a másodikkal, amelyet a bírók teljes mértékben szétfújtak. A harmadik harmad a jobb helyzetkihasználáson múlott. Mindkét kapus remekül teljesített. Szerencsénk is volt a mai napon, a jégkorong istene velünk volt.

Kimaradt?