Orbán Viktornak is van véleménye a Hosszú-botrányról

Az úszöszövetség körüli botrányban minden szereplő kiváló sportember, nem tudni, mi a probléma, de "valami gellert kapott" - közölte Orbán Viktor magyar kormányfő a szokásos pénteki interjújában a Kossuth Rádióban.

Minden ember életében vannak nehezen érthető dolgok - mondta Orbán Viktor a pénteki rádióinterjújában az úszószövetségnél kipattant botrányról. Közölte, Hosszú Katinka személyében kiváló embert ismert meg, Kiss László pedig egy "tisztességben megőszült" ember, aki komoly eredményeket ért el.

A kormányfő szerint az ügy összes szereplője kiváló sportember, de "valami gellert kapott és rossz irányba mozdul az egész", most ennyit lát. Beszélt több érintettel is, felajánlotta nekik, hogy amit tehet a kormány, azt megteszi, de mondják meg, mi lehet az. A probléma lényege viszont eddig nem derült ki - tette hozzá.  

Mint korábban írtuk, a világ- és Európa-bajnok Hosszú Katinka december 22-i sajtótájékoztatóján több kérdésben is bírálta a szövetséget, hiányolva a megfelelő szakmai háttér biztosítását, leszögezve ugyanakkor, hogy észrevételeit nem a MÚSZ elleni támadásnak szánja. Szerdán újabb sajtótájékoztatót tartott, ahol látványosan széttépte azt a 12 millió forintos támogatási szerződést, amelyet az úszószövetség ajánlott fel neki. Az eseményen megjelent Kiss László szövetségi kapitány is, akinek viszont nem sikerült beszélnie Hosszú Katinkával. Kiss László csütörtökön lemondott tisztségéről.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?