Mol Liga: megszakadt a Sportklub győzelmi sorozata

Újfent telt ház előtt léphetett jégre a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata a MOL Ligában, ezúttal a Fehérvár AV19 ellen. A győzelem viszont ezúttal elmaradt, miután egy fordulatos találkozón egygólos vereséget szenvedtek a fiúk. A kék-fehérek nagyon rosszul álltak bele a meccsbe, majd mikor visszajöttek, a szerencse sem pártolt melléjük. Folytatás kedden a MAC Budapest ellen.

Az év utolsó előtti összecsapásán a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata a Fehérvár AV19-et fogata a MOL Liga hétfői játéknapján. A teltház előtt megrendezett meccsbe nagyon rosszul álltak bele a fiúk. Tompák voltak, amelyet ki is használtak a vendégek. Előbb a harmadik percben Grieve mattolta Peksát, emberelőnyben, majd a harmad végén Holmberg használt ki egy hazai rövidzárlatot. A csíkiak azonnal válaszolhattak volna, de Farkas ordító ziccert vétett. A kétgólos hátrány mellett viszont Berljov is megsérült és nem folytatta a játékot.

A második húsz percre alaposan összeszedte magát a csíki gárda. Keményen beleálltak a meccsbe és, hogy nem változott az állás már az első percekben az csak Kalninsnak volt köszönhető. Előbb Alekszejev ziccerét húzta le hatalmas bravúrral, majd fehérvári emberelőnyben további két alkalommal állította meg az egyedül kiugró Tambijevset és Bíró Tamást. A 29. percben viszont már ő is tehetetlen maradt. Egy gyors kontra után Alekszejev volt eredményes. Ekkor nagyon pörgött a kék-fehér alakulat. Meg is lett a gyümölcse. A 37. percben Bíró Tamás pofozta a ketrecbe a pakkot. Egyenlő. Orbán viszont hamar visszaszerezhette volna a Fehérvárnak a vezetést, de az üres kapura nem ment a gólszerzés.

Az utolsó felvonást szintén erősen kezdte a csíki csapat. Előbb Sándor törte ketté a kapuvasat, majd Gyagyusko neve mellé is felírhattunk egy ziccert. Az üzemanyag viszont lassan fogyni kezdett a hazai oldalon. Egy hosszas támadást követően pedig a vendégek Shupe révén gólt is szereztek. Innentől kezdve uralták a játékot és nagyon okos játékot bemutatva behúzták a három pontot.

Artur Oktyabrjov, Csíkszeredai Sportklub: „A meccs mondhatni az első harmadban dőlt el. Sokszor figyelmeztettem a fiúkat, hogy az első bedobástól kezdve oda kell figyelni. Ez most nem történt meg. Az öltözőbe maradtunk. Innen még sikerült felállnunk, de a végét már nem bírtuk. Sajnos egyre több a sérültünk és új sorokat kell kialakítsunk. Ez végképp megnehezíti dolgunkat a MAC elleni meccsre. De állíthatom, hogy végig harcolni fogunk.”
Tyler Dietrich, Fehérvár AV19: „Egy nagyon fordulatos mérkőzés volt, amelyet végül okosan oldottunk meg. A második harmadban több nagy hibát elkövettünk, amelyet egy ilyen gyors, technikás és fölöttébb offenzív csapat ellen, mint a Csíkszereda nem lehet megengedni. Egyenlítés után viszont nem adtuk fel. Hittünk magunkban és sikerült ugyanolyan gyors hokit játszani. Nem utolsó sorban kapusunk nagy napot fogott ki, akinek a védései nagyon kellettek ehhez a három ponthoz.”

Kimaradt?