Jégkorong – ismét győztek a csíkiak, de nem úgy, ahogy tervezték

A három pont reményében állt szombat este jégre a Csíkszeredai Sportklub együttese a Brassói Corona ellen, ám végül csak kettőt tudott megszerezni. A mérkőzés nagy részét hiába uralta a csíki csapat, egy-egy kósza ellentámadásból rendre gólt szereztek a vendégek.

Telt ház várta a Csíkszeredai Sportklub és a Brassói Corona csapatait a Vákár Lajos Műjégpálya lelátóin. A találkozó hatpontos volt, hiszen úgy a MOL Ligába, mint a román bajnoki pontvadászatba beleszámított.

A nagyszerű hangulatban induló összecsapást nagy iramban kezdte a kék-fehér együttes, és mondhatni saját kapuja elé szegezte ellenfelét. Hiába volt a fölény, a gól csak nem akart jönni, pedig két alkalommal emberelőnyben is játszott a csapat.

Harmadikra viszont összejött. A 17. percben Alexejev mattolta Tőkét. Pár percre rá a csíkszeredai harmadban lopott korongot Papp, egy bulit követően, és azonnal indította Alexejevet, aki a Brassói kapuhoz érve remekül passzolt vissza Berljovnak, aki esélyt sem adott Tőkének. A játék képe azt mutatta, hogy sima csíki siker lesz.

Nem így lett. A második húsz percre egy picit lazább hazai csapat korcsolyázott ki, amelyet büntettek a vendégek. Előbb Petres szépített emberelőnyben, miután egy lecsorgó korongot értékesített, majd egy védelmi hiba után Bíró G. egyenlített. Ennek viszont nem sokáig örvendhettek a vendégek, hiszen Ozols a 30. percben életerős löketett eleresztve visszavette a vezetést. Azt lehetett gondolni, hogy helyre állt a világ rendje, de nem így lett. Egy remek ellentámadást követően Petres újfent egyenlített. Kezdődhetett a gürcölés elölről, de Tambijevs gondoskodott róla, hogy az utolsó felvonásra előnnyel mehessen a Sportklub.

A záró húsz percben újfent egy sokkal többet korcsolyázó és a győzelmet jobban akaró csíki csapat korcsolyázott ki a jégre. A megnyugtató gól viszont nem akart jönni. Tőke állta a sarat, és ha ő nem, akkor a kapuvas mentett helyette, mint ahogy tette azt Konyajev löketénél. A kihagyott helyzetek pedig megbosszulták magukat. Az 55. percben Molnár Zsolt egyenlített, mondhatni a semmiből. Az utolsó percekben pedig emberelőnybe is kerültek a vendégek, de sikerült kivédekezni azt.

A hosszabbítás nem hozott döntést, így a büntetőlövések jöttek. A vendégekről Péter Zsolt és Bíró Gergő elhibázta a rávezetést, míg a hazai oldalon Alexejev és Tambijevs is betalált, eldöntve a győztes kilétét.

Eredmény: Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona 5–4 (2–0, 2–3, 0–1, 0–0, 1–0). Gól: Alexejev (17., 65 - GWS), Berljov (19.), Ozols (30.), Tambijevs (40.), illetve Petres (23., 33.), Bíró G. (28.), Molnár Zsolt (55.).

Mestermérleg

Artur Oktyabrjov, Csíkszeredai Sportklub: „Ha a mérkőzés első felét nézem, akkor azt mondanám, hogy veszítettünk egy pontot, ám a második felével egyáltalán nem vagyok megelégedve. Rengeteg taktikai hibát vétettünk, amelyeket a jövőben ki kell küszöbölnünk. Saját magunknak tettük nehézzé ezt a mérkőzést, hiszen az első harmadban mutatott játékunk nem ezt mutatta. Amint hibázni kezdtünk, egyre frusztráltabbak lettünk. Örvendek, hogy túl tudtunk lenni ezeken a hibákon, és végül két pontot sikerült begyűjteni.”

Keresztes Ottó, Brassói Corona: „Az első harmadban volt egy pár egyéni hiba, amit az orosz játékosok nagyon hamar kihasználtak. A fiúk viszont tudták, mi a dolguk és sikerült talpra állni. Ha belementünk volna abba a játékba, amit az első harmadba játszottunk, akkor nem lett volna jó vége. Nagy hangsúlyt fektettünk a második harmadtól a semleges zóna védelmére, és onnan ellentámadásokat igyekeztünk szervezni. Szerencsénk is volt, jókor jöttek a gólok, és a védekezésünk is többé-kevésbé működött, aminek köszönhetjük ezt az egy pontot.”

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?