MOL Liga: a címvédőt is legyőzte a Csíkszeredai Sportklub

Szinte hihetetlen, amit az elmúlt napokban a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata „művel”. Hat nap alatt ötödik mérkőzését játszotta és egy újabb skalpot húzhatott be. Nem is akármilyent, hiszen a címvédő DVTK Jegesmedvéket győzték le a MOL Liga kedd esti mérkőzésén. Artur Oktyabrjov újabb újoncot avatott a 17 éves Antal Előd személyében.

Nagyszerű győzelemmel „küldte haza” az ünnepekre a Csíkszeredai Sportklub szurkolóit, hiszen kedd este sikerült begyűjteni a címvédő DVTK Jegesmedvék skalpját is. A MOL Liga újabb játéknapján egy picit foghíjas miskolci együttes, míg egy négy sorral felálló Sportklub nézett farkasszemet. A hazai csapatban pedig pályára lépett – először a ligában – a 17 esztendős Antal Előd is.

A mérkőzést viszont a vendégek kezdték jobban és megszorongatták a hazai csapatot, amely a szorításból fokozatosan kezdett kijönni. Izgalmas oda-vissza meccs kezdett kialakulni. Igaz, mindkét védelem tisztességgel végezte a dolgát, így a két kapusnak alig akadt dolga, bár Adorjánt egy alkalommal Gecse lövésénél a vas mentette meg. A gólcsend a 16. percben tört meg, amikor Tambijevs emberelőnyben mattolta Adorjánt. A DVTK azonnal válaszolhatott volna, de Láda pakkja végigcsorgott a gólvonalon.

A második húsz percet erősen kezdte a Miskolc ez pedig hamar meg is látszott. Láda vette be a fölösleges butaságot vétő Peksa ketrecét. A gól után nehéz percek következtek. Előbb még kivédekeztek a kék-fehérek egy sima hátrányt, de az utána következő kettős hátránnyal nem tudtak mit kezdeni. Fordított a borsodi csapat, majd Somogyi révén ziccert is vétettek. A Sportklub igyekezett plusz energiákat mozgósítani, de hiába minden a vendégek nagyon jól álltak a lábukon és nem engedtek a szorításnak.

Az utolsó felvonásra mindent egy lapra tett fel a Sportklub. Óriási rohamokat indítottak Adorján kapja felé. Az áttörést a 49. perc hozta meg, amikor egy lecsorgó korongot Gyagyusko kotort be. A Miskolc kezdett szétesni és ezen vérszemet kaptak a hazaiak. Igyekezték fokozni a tempót, amely végül góllá érett. Alig három perccel a vége előtt Tambijevs értékesített egy újabb lecsorgó korongot. Mayer Péter a DVTK vezetőedzője azonnal időt is kért. Igyekezett rendet tenni a fejekben, de nem volt túl hathatós, hiszen Berljov egy az egyben Adorjánnal szemben nem sikerült egy ordító helyzetet értékesítenie.

A hátralevő időt viszont átvészelte a Sportklub és hatalmas győzelmet aratott és köszönhetően a Dunaújváros vereségének növelte előnyét az üldözőkkel szemben sőt újra megközelítette az előtte levő Újpesti TE-t. Folytatás szombaton, amikor a Brassói Corona látogat Csíkszeredába.

Artur Oktyabrjov, Csíkszeredai Sportklub: „Az első harmadban nagy energiákat mozgósítottunk, amelyből viszont tartalékolni kellett. Ezért is játszottunk szinte végig négy sorral. A második harmad után, bár hátrányban voltunk, hittünk a győzelemben. A szünetben megbeszéltük a teendőket, hogy kinek mi a feladata. A kulcspillanat ez volt, amit az öltözőben sikerült megbeszélnünk.”
Mayer Péter, DVTK Jegesmedvék: „Hét valós hiányzók volt erre a találkozóra, de nem akarom erre fogni a vereséget, mert aki ma Csíkszereda ellen pályára lépett kitette szívét-lelkét. Nagyon jó volt látni, hogy játszunk egy ki-ki meccset. Nem mondom, hogy örömmel nyeljük le ezt a békát, de az is biztos, hogy ezen a meccsen bárkinek lehetett volna egy-két gólos előnye. A második harmadban sikerült fordítanunk, míg a harmadik harmadban olyan hibák előzték meg mindkét gólunkat, amelyek az összpontosítás rovására írhatóak. Nem kidolgozott helyzetek voltak. Ez ad némi hiányérzetet. De a hokiban a gól az gól. Azt gondolom, hogy az egygólos vezetésért az ellenfél is megdolgozott. Ezért gratulálok nekik. A kulcspillanata a találkozónak a második harmad volt, ahol egy pár létszámfölényes – kettő az egy, illetve három a kettő elleni – akciót kialakítottunk és azokat nem sikerült értékesíteni. Ilyen lehetőségek pedig azelőtt nem voltak. Ha itt gólt tudunk szerezni, akkor lehet máshogy alakul. Ezt viszont átvészelte az ellenfél. Az egyenlítő gól pedig annyira a semmiből jött, hogy az fejben gondot okozott. Nem mondom, hogy megroggyantunk, de a figyelmünk lankadt. Innentől nyíltsisakos küzdelem zajlott ahol az érzelmek döntöttek.”

Eredmények:

  • SC Csíkszereda-DVTK Jegesmedvék 3-2 (1-0, 0-2, 2-0)
  • Debrecen-Dunaújvárosi Acélbikák 5-3 (0-1, 1-2, 4-0) 
  • Brassói Corona-FTC 4-6 (3-0, 1-3, 0-3)

A tabella:

  •  1.  DVTK Jegesmedvék         32  22   5   2   3 151- 81  78 pont
  •  2.  MAC Budapest                 32  22   3   3   4 148- 79  75
  •  3.  Fehérvár AV19                 30  14   3   2  11 110- 94  50
  •  4.  Debrecen                         33  13   3   4  13 101-101  49
  •  5.  UTE                                32  11   5   4  12  93- 87  47
  •  6.  SC Csíkszereda               33  10   4   4  15  94-120  42
  •  7.  Ferencváros                     33  10   2   4  17 109-129  38
  •  8.  Dunaújvárosi Acélbikák     33  10   2   4  17  89-113  38
  •  9.  Brassói Corona                 32   5   1   1  25  69-160  18

Kimaradt?