MOL Liga: maci- és góleső Csíkszeredában a Fradi ellen

Gólgazdag összecsapáson kétgólos győzelmet aratott a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata a Ferencvárosi TC ellen a MOL Ligában. A csíki csapat a fárasztó napok ellenére csupán a találkozó végére fáradt el érezhetően. Ez idő alatt viszont a Fradi csak kozmetikázni tudott az eredményen. Hatalmas kék-fehér győzelem ez a rájátszás szempontjából.

Öt nap leforgása alatt negyedik mérkőzését játszotta a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata hétfő este. Ezúttal a MOL Ligában kellett helyt álljon a csapat a Ferencvárosi TC ellen, amely ráadásul közvetlen rivális is a rájátszásba jutásért. A csíkiak épp a mérkőzés előtt igazoltak le az ifjúsági csapatból két 17 éves játékost Sándor Zoltán, illetve Antal Előd személyében, akik közül előbbi helyet is kapott a jégre lépő keretben.

Az összecsapás – amelyet telt ház előtt rendeztek – remekül kezdődött, hiszen alig két percnyi játékidő után Gyagyusko mattolta Ágostont. A csarnok ekkor felrobbant és röpültek a macik, hiszen a Sportklub, illetve a Sportklub Szurkolók Egyesület „Dobj egy macit” akciót szervezett. A plüss állatkákat pedig az Oklándi Speciális Iskolának ajánlották fel. A gól viszont a hazaiakat fogta meg, akik több alkalommal beszorultak saját harmadukba. Érdekes módon viszont ezúttal is emberelőnyben kapott gólt a csíki csapat a hetedik percben. Egy hátul eladott pakkra Tendler csapott le és takarásból lőtt védhetetlen gólt. Ettől felébredt a csíki együttes és veszélyesebben kezdett játszani. A gól jött is. Tambijevs a 11. percben előnyben volt eredményes. Egy picit csapkodóvá vált a mérkőzés innentől kezdve így sok dolga nem akadt a két kapusnak.

A második harmad négy gólt hozott. Az elsőt a vendégek szerezték, vagy inkább éltek egy újabb banális védelmi hibával. Ezt követően a vendégeken volt a sor, hogy hibázzanak. Egy keresztpasszot Tambijevs csípett el, de egy az egyben Hietamaki szabálytalankodott. A megítélt büntetőlövést a lett játékos magabiztosan értékesítette. Kemény ütközésektől, perlekedésektől nem mentes összecsapás kezdett kialakulni, amely közben biza a kapusok sem tétlenkedtek. Több kisebb-nagyobb helyzet maradt ki mindkét oldalon. A 33. percben azonban egy újabb csíki megingást azonnal büntetett a Ferencváros. Schellin volt a gólszerző. A harmad végén azonban újfent visszavette a vezetést a Sportklub. Tambijevs használt ki egy kettős emberelőnyt meglőve harmadik gólját.

Az utolsó felvonás álomszerűen kezdődött csíki szempontból. Egy sakk matt szituáció után Ozols volt eredményes megnyugtatónak mondható kétgólosra növelve az előnyt. A kék-fehérek még igyekeztek a tartalékokból elővenni egy csepp erőt, de szemmel láthatóan egyre inkább fáradtak. A Fradi előnye pedig ezzel szemben nőtt, de a csíki védelem többet nem hibázott. A meccs végül az 53. percben végleg eldőlt. Egy villámgyors kontra után Gyagyusko és Mironov lépett meg Ágostonnal szembe, akit kijátszottak. Az utolsó percek így örömünneppé váltak a Vákár Lajos Műjégpálya lelátóján és ezt még Manninen 58. percben lőtt gólja sem tudta megakadályozni.

A csíkiak hatalmas győzelmet arattak és készülhetnek a kedd esti DVTK Jegesmedvék elleni borzasztóan nehéznek ígérkező összecsapásra.

Eredmény

  • Csíkszeredai Sportklub – Ferencvárosi TC 6–4 (2–1, 2–2, 2–1)
  • Gól: Gyagyusko (2.), Tambijevs (11., 25., 40.), Ozols (44.), Mironov (53.), illetve Tendler (7.), Luomala (23.), Schellin (33.), Manninen (58.).
Mestermérleg
Artur Oktyabrjov, Csíkszeredai Sportklub: „Őszintén megmondom az elmúlt időszak eseménydús napjai miatt egy picit féltem ettől a mai meccstől. Tudtam, hogy a csapatom nem túl friss és a kupadöntőben történt események miatt egy picit feldúltak, illetve azt is tudtuk, hogy a Ferencváros kemény fizikai játékot játszik. Mindezek ellenére a srácok betartották az utasításokat és meg tudták valósítani az előzetes elképzeléseinket.”

Kimaradt?