Miklós Edit remek eredmény ért el Val d 'Isere-ben

A csíkszeredai Miklós Edit a kilencedik helyen végzett lesiklásban az alpesi sízők világkupa-sorozatának a franciaországi Val d'Isere-ben rendezett szombati versenyén.

A magyar színekben versenyző spoertoló kevesebb mint egy másodperccel maradt el a győztes svájci Lara Guttól, aki ugyanott a pénteki szuperkombinációt is megnyerte. A számban ötvenen álltak rajthoz, az összetettben éllovas és favorit amerikai Lindsey Vonn kiesett.

"St. Moritz és Garmisch-Partenkirchen mellett Val d'Isere számít az egyik kedvenc európai pályámnak, amit a 2014-es versenyen már sikerült is bizonyítanom: akkor tizenkettedikként értem célba lesiklásban. A futam előtti kéthetes felkészülésem első időszakával nem igazán voltam elégedett, de a hétvégét megelőzően már egyre jobban sikerültek az edzések, így bizakodóan várom a startot" - mondta a versenyzőnő még a verseny előtt.

Az összetett vk élcsoportja 11 verseny után (még 30 van hátra): 1. Lindsey Vonn (amerikai) 480 pont, 2. Gut 478, 3. Frida Hansdotter (svéd) 315, ...50. Miklós Edit 47.

A szakági vk állása 3 verseny után (még 6 van hátra): 1. Vonn 200, 2. Suter 200, 3. Cornelia Hütter (osztrák) 190, ...17. Miklós Edit 47

Kapcsolódók

Kimaradt?