Alpesi vk: dobogós helyezéseket vár magától Miklós Edit

A mostani világkupa-szezonban lesiklásban több dobogós helyezés elérését tűzte ki célul Miklós Edit olimpiai hetedik helyezett alpesi síző.

A csíkszeredai születésű versenyző a másik számában, szuper-óriásműlesiklásban rendszeresen pontot akar szerezni a vk-szezonban, s tervezi, hogy néhányszor óriás-műlesiklásban is rajthoz áll majd.

A márciusi, St. Moritz-i világkupán harmadik Miklós Edit keddi sajtótájékoztatóján azt mondta, a svájci hóhiány miatt ezúttal Chilében töltötte háromhetes edzőtáborozását, melynek során "jól összecsiszolódott" új edzőjével, az osztrák Walter Hubmann-nal és segítőjével, a horvát Renato Gasparral.

"Javítottunk a rajtolásomon és a kanyartechnikámon, de azt gondolom, mindenben fejlődtem" - nyilatkozta a 27 éves síző, majd hozzátette, szerdán már elutazik az Egyesült Államokba, ahol folytatja felkészülését a december elején, a kanadai Lake Louise-ban sorra kerülő, idénybeli első vk-versenyére.

"Egészségileg és mentálisan is jól érzem magam, ugyanakkor egy kicsit szomorú vagyok, mert azt vettem észre, hogy bizonyos embereknek még a tavalyi vk-dobogó sem volt elég meggyőző, s talán a legjobb eredmény sem lenne megfelelő" - utalt Miklós Edit az őt elhagyó, illetve a sajtótájékoztatóra meghívott, de jelen nem lévő szponzorokra. Hozzátette, egyáltalán nem teher a számára, hogy az előző idénye jól sikerült, s biztos benne: a mostani szezonban legalább ugyanúgy fog teljesíteni, mint az előzőben.

Kaszó Klára, a Magyar Sí Szövetség ügyvezető elnöke beszámolt arról, hogy a jövő évi, Lillehammerben sorra kerülő téli ifjúsági olimpiai játékokra a magyar csapatnak már hét kvótája van. Kitért a vk-sorozatban szereplő másik versenyzőre, Samsal Daliborra is, aki szintén jó felkészülésen van túl, illetve sportszergyártót váltott, mivel technikája miatt a Fischer cég felszerelései jobban megfelelnek neki. "Az ő esetében a rövid távú cél az, hogy megszerezze első vk-pontját vagy pontjait, s azt gondolom, hogy ez a mostani idényben megtörténhet" - mondta Kaszó Klára, aki emlékeztetett rá, hogy alpesi síben és sífutásban nem rendeznek világbajnokságot a mostani idényben, sílövészetben ugyanakkor épp a vb lesz a szezon kiemelt versenye.

A sífutók az orosz Gyenyisz Rudin személyében új edzővel, a sílövők pedig továbbra is az osztrák Franz Weber irányításával készülnek.

A lillehammeri ifjúsági téli olimpián induló válogatott névsora január 11-én válik véglegessé.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?