A csíkszeredai Miklós Edit az Év sportolója az MTK-nál

A csíkszeredai származású Miklós Editet választotta az Év sportolójának az MTK.

Deutsch Tamás, a kék-fehér klub elnöke a pénteki díjátadón elmondta, hogy az elnökség egyhangúlag döntött Miklós Edit mellett. Emlékeztetett rá, hogy a versenyző a hetedik helyen végzett lesiklásban tavaly Szocsiban, ezzel sporttörténelmet írt, ugyanis magyar síző még nem végzett ilyen előkelő helyen téli olimpián. Hozzátette: Miklós idén újabb sporttörténelmi tettet hajtott végre, amikor dobogóra állt a világkupában, és ezzel esélye van rá, hogy 2015-ben is az MTK-ban az év sportolójának válasszák.

A síző, aki a klub címerével díszített arany nyakláncot kapott jutalmul, elmondta, hogy más-más szempontból fontos az olimpiai hetedik és a világkupa harmadik helyezés. Előbbit nagyobb médiafigyelem kísérte, míg utóbbi szakmai körökben váltott ki nagyobb elismerést. Emlékül a vb-n viselt rajtszámával ajándékozta meg Deutsch Tamást.

A csíkszeredai születésű sportoló még egy elismerést átvehetett pénteken. A Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) hagyományos Év sportolója választásán a harmadik helyen végzett a nőknél Hosszú Katinka úszó és Kozák Danuta kajakos mögött, de a decemberi gálán nem lehetett ott, mert külföldön versenyzett. A díjat Pajor-Gyulai László MSÚSZ-elnök adta át Miklós Editnek.

Kimaradt?