Visszavette hagyományos nevét a csíkszeredai jégkorongcsapat

Visszavette régi, hagyományos nevét a csíkszeredai jégkorongcsapat, amely a továbbiakban Csíkszeredai Sportklubként szerepel a román bajnokságban, illetve a Mol Ligában. 

A névcserére a Román Jégkorong Szövetség, illetve a Sport- és Ifjúsági Minisztérium utasította átiratban a csíkszeredai egyesületet.

A romániai jégkorong fellegvárának számító csíkszeredai csapat 1935 és 2010 között, Sportklub néven érte el legnagyobb sikereit: 12 bajnoki címet és 8 Román-kupa elsőséget. A 2010-2011-es idénynek HSC név alatt vágott neki az alakulat, miután egyesült a pár évvel korábban alakult városi riválissal, a Hockey Klubbal. Ebben a felállásban 3 további román bajnoki címmel és 2 kupagyőzelemmel gazdagodott a csíki hoki trófeagyűjteménye.  

A Csíkszeredai Sportklub arról is tájékoztatott, hogy kedden megvált az orosz Roman Maggyejevtől. A 28 esztendős csatár a csíki csapatban 10 találkozón lépett pályára és öt pontig jutott. A csatár még a hétvégén pályára lépett a Fehérvár AV19, illetve a DVTK Jegesmedvék ellen, ám a MAC Budapest ellen már nem kapott lehetőséget. Maggyejev az ötödik játékos, akitől megvált a Sportklub vezetősége az idei szezonban Mikeska, Blagoj, illetve a Heffernan testvérek után.

Kimaradt?