ATP-vb: negyedszer világbajnok Novak Djokovics

Sorozatban negyedszer, összesen pedig már ötödször nyerte meg Novak Djokovics a férfi teniszezők világbajnokságát. A szerb világelső az idei londoni döntőben 6:3, 6:4-re győzte le Roger Federert.

Ami kedden sikerült, vasárnap nem. Roger Federer a csoportküzdelmek során 7:5, 6:2-re legyőzte Novak Djokovicsot, a döntőben azonban helyreállt a világ rendje.

A tőle szokatlan borostával megjelenő svájci most is megmutatta, miért nyerhetett 17 Grand Slam-tornát, nem egy parádés ütéssel örvendeztette meg a londoni közönséget. Nem vallott tehát szégyent, arra azonban nem nagyon volt esélye, hogy legyőzze Djokovicsot, aki ismét a legmagasabb szinten teniszezett. Az első szettben kétszer, a másodikban egyszer vette el Federer adogatójátékát, míg őt egyszer sem brékelte ellenfele. A mérkőzés 81 perc után ért véget, a svájci kettős hibájával.

A szerb sorozatban negyedszer nyerte meg az ATP-vb-t (ez rekord), első, 2008-as sikerével együtt pedig már ötszörös világbajnoknak mondhatja magát. Ezzel beérte Ivan Lendlt és Pete Samprast, és már csak eggyel van lemaradva a hatszoros győztes Federertől.

„Nagyon büszke vagyok rá, hogy mindezt elértem a csapatommal. Hosszú szezon volt, ám karrierem legjobb idénye is egyben. A csapatom és a családom segítsége nélkül nem tartanék itt” – mondta a 2015-ös évet 11 tornagyőzelemmel záró Djokovics.

A párosok döntőjét ugyancsak a világranglistát vezető páros, a Rojer/Tecău duó nyerte meg. Ők is két szettben intézték el ellenfelüket, a Bopana/Mergea párost.

BARCLAYS ATP WORLD TOUR FINALS, LONDON (7 000 000 dollár, kemény pálya)

EGYES, DÖNTŐ

  • Djokovics (szerb)–Federer (svájci) 6:3, 6:4

PÁROS, DÖNTŐ

  • Rojer, Tecău (holland, román)–Bopanna, Mergea (indiai, román) 6:4, 6:3

Kapcsolódók

Kimaradt?