Kósa Endréért is játszanak a hétvégén a csíki hokisok

Borzasztóan nehéz és egyben fontos hétvége előtt áll a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata, hiszen a csíki fiúk öt nap alatt öt alkalommal lépnek pályára. A román bajnokságban a címvédő Galaci Dunărea látogat Csíkszeredába, amely tétje az első hely, míg a MOL Ligában három idegenbeli meccsek vannak műsoron, ahol a középmezőnyben elfoglalt hely megerősítése a tét.

Öt nap alatt két fronton kell helytálljon a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata. Előbb pénteken és szombaton a román bajnoki címvédő és egyben listavezető Galaci Dunăreát látják vendégül a csíki fiúk, majd a szombati találkozó után azonnal utaznak az újabb magyarországi túrára, ahol zsinórban a Debrecen, a Ferencváros és az Újpest lesznek az ellenfelek.

A román pontvadászatban nagy téttel bír a Galac elleni páros mérkőzés, hiszen két győzelemmel a Sportklub az első helyre tornázhatja fel magát a tabellán. Ráadásul van elszámolni való a Duna-partiakkal szemben, hiszen a bajnokság elején a Galac két alkalommal gyűrte le a Sportklubot, igaz egy alkalommal csak ráadás után.

A MOL Ligában is nagy a tét, mivel a rájátszásba jutás szempontjából közvetlen riválisok ellen kell pontokat rabolni, s mindezt idegenben. A Galac elleni találkozókat követően a fiúk azonnal utaznak Debrecenbe, ahol legutóbb összejött a győzelem. A sor a Ferencváros, illetve az Újpest ellen folytatódik. Ha a srácok komolyan gondolják a rájátszásba kerülést, akkor óhatatlanul pontokat kell szerezni.

„Az elmúlt két hétben nem voltak meccsek, ami egy részből jó volt, másrészből meg nem jó. Nem jó, mert a fiúk kiestek a meccsritmusból, de pozitív abból a szempontból, hogy a pihenő alatt a hiányosságainkon tudtunk csiszolni. Remélem, hogy ez már meg is fog látszani a két Galac elleni meccsen. Utána következik három MOL Liga-mérkőzés, amelyeken pontokat szeretnénk szerezni. Előny számunkra, hogy nyolc légióst játszhatunk, így lehet rotálni a játékosokat” – fogalmazott Artur Oktyabrjov a Sportklub vezetőedzője.

Gyűjtés Csíkban és Gyergyóban

A Csíkszeredai Sportklub Szurkolók Egyesülete a pénteken 17.30 és szombaton 16.30 órától a két Galac elleni mérkőzés előtt, illetve alatt gyűjtést szervez a napokban tragikus hírtelenséggel elhunyt Kósa Endre családjának megsegítése érdekében. Az urnák a szurkolói, illetve a főbejáratnál lesznek elhelyezve. Gyergyószentmikóson a Progym – Steaua páros mérkőzés alatt szintén gyűjtést szerveznek a házigazdák. Az urnák a jégpálya bejáratainál, az előcsarnokban lesznek elhelyezve.

A hétvégi műsor
Román bajnokság: péntek: Csíkszeredai Sportklub – Galaci Dunarea (17.30), Gyergyószentmiklósi Progym – Bukaresti Steaua (17.30); szombat: Sportklub – Galac (16.30), Progym – Steaua (17.30), Brassói Corona – Bukaresti Sportul Studentesc (17.30); vasárnap: Brassó – Sportul (11.30).
MOL Liga: péntek: Dunaújvárosi Acélbikák – Brassói Corona (19.15), Fehérvár AV19 – DVTK Jegesmedvék (19.30), Ferencvárosi TC – Újpesti TE (20); szombat: DVTK Jegesmedvék – Brassói Corona (19.30); vasárnap: MAC Budapest – Ferencvárosi TC (19), Dunaújvárosi Acélbikák – Fehérvár AV19 (19.15), Debreceni HK – Csíkszeredai Sportklub (19.30); hétfő: Fehérvár AV19 – Brassói Corona (19.30), Ferencvárosi TC – Csíkszeredai Sportklub (20); kedd: Újpesti TE – Csíkszeredai Sportklub (19), DVTK Jegesmedvék – Dunaújvárosi Acélbikák (19.30), MAC Budapest – Debreceni HK (20).

Kapcsolódók

Kimaradt?