banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_nwQSwVIi_GOOGLE_728x90.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Gheorghe Popescu ismét szabad ember

Kiengedték szerdán a börtönből Gheorge Popescut, a román labdarúgó-válogatott volt csapatkapitányát.

A sportolót korábban három és egy hónap szabadságvesztésre ítélték adócsalásért, amelyből egy évet és nyolc hónapot töltött le. Ügyvédei arra hivatkozva kérték Popescu szabadon bocsátását, hogy büntetése felét már letöltötte, a börtönben jó magaviselete volt, és könyveket is írt. A kérést szerdán a bíróság jogerősen jóváhagyta.

A volt labdarúgó szabadlábra helyezése után azt nyilatkozta, hogy élete legnehezebb időszakán van túl. „A legfájdalmasabb édesapám elvesztése volt. Felkeresem a sírját, gyertyát gyújtok az emlékére. Egy kis időt a családommal töltök, aztán visszatérek dolgozni” – idézte a Digisport a sportolót.

Tizennyolc éves sportpályafutása során Popescu játszott a Craiovai Universitateában, a Bukaresti Steauában, a PSV Eindhovenben, a Tottenham Hotspurben, az FC Barcelonában, a Galatasarayban, a Leccében, a Bukaresti Dinamóban és a Hannoverben, a válogatottal pedig három világ- és két Európa-bajnokságon szerepelt. Legnagyobb klubsikerét a Barcelonával érte el, mellyel 1997-ben megnyerte a Kupagyőztesek Európa Kupáját. Akkor a Barcelona csapatkapitánya volt.

banner_y97vR58b_970x250.png

Kapcsolódók

Kimaradt?