Mol Liga: hétközi erdélyi rangadót rendeznek Brassóban

Szerdán este fél hétkor román bajnoki és MOL Liga meccsen lép pályára Brassóban a HSC Csíkszereda. A csapat számára a győzelem a tét a barcasági városban.

A találkozónak óriási tétje van mindkét pontvadászatban, hiszen egy csíki siker esetén a MOL Liga tabelláján akár az utolsóelőtti helyről is elmozdulhat a HSC, de mindenképpen növelné előnyét a sereghajtó Coronával szemben. A román bajnokságban még a Brassói Corona foglalja el a harmadik helyet, de kék-fehér győzelem esetén a két csapat helyet cserél.

A Corona vezetősége hétfőn jelentette be, hogy számukra a román pontvadászat jelent immár prioritást, így valószínűleg a MOL Ligában a fiatal, úgynevezett második csapatukkal harcolnak majd, míg a hazai bajnokságban meg szeretnék erősíteni pozíciójukat: céljuk az alapszakasz első négy hely valamelyikén végezni és az elődöntőbe jutni.

A HSC Csíkszereda egyelőre nem hozta meg ezt a drasztikus döntést, ám a kék-fehérekre is nehéz napok várnak: a hétvégén Magyarországon és a román bajnokságban is meccseik vannak, halasztani pedig nem tudták egyiket sem.

– Nagyon nehéz mérkőzésre számítok Brassóban, hiszen nem csak román bajnoki-, hanem MOL Liga rangadó is lesz a találkozó. Mivel a román pontvadászatban is számít a meccs, a teljes légióskontingenst nem tudjuk nevezni. Remélem a fiúk is érzik a mérkőzés súlyát, fontosságát és a lehető legtöbbet hozzák ki magukból. Fontos meccsen fontos a győzelem, így számomra csak a siker elfogadható a brassói találkozón – mondta Artur Oktyabrjov, a HSC trénere.

Új orosz próbajátékon

Kedden reggel egy fiatal orosz csatár érkezett a HSC Csíkszeredához próbajátékra, szerződtetéséről a héten dönt a csapat vezetősége. A 22 éves Mikhail Konyayev Szentpéterváron született, 17 évesen a fehérorosz HK Breszt 2 és a Dinamo Shinnik csapatában játszott, a 2013/2014-es idényt az Olimpia Kirovo-Csepeck MHL-es gárdájánál töltötte, ahol 33 meccsen 16 pontot termelt. Az elmúlt idényben az MHK Dmitrov csapatát erősítette az MHL B-ben, ahol 46 meccsen 37 (12+25) pontig jutott.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?