HSC Csíkszereda - Újpesti TE: nagy küzdésnek három pont lett a vége

Rosszul kezdte a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata az Újpesti TE elleni szombat esti találkozót, ám a találkozó második felére felébredt és háromgólos győzelmet aratott. Egy emberelőnyös, egy emberhátrányos, egy hasas és egy üres kapus góllal hozták a három pontot a fiúk.

Felállt a pénteki esti hosszabbításos vereség után a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata és itthon tartotta a három pontot az Újpesti TE-vel szemben. Bár a találkozó nem a szurkolók, illetve a csíkszentsimoni fúvószenekar – hangulatfelelősök – szája íze szerint kezdődött. Az első húsz percben a vendégek akarata érvényesült. Az lilák frissebbnek tűntek és bár lassan csordogált a találkozó, a nagyobb helyzetek az ő oldalukon voltak. A 11. percben pedig már a vezetés is. Hegyi kapu előtti üres térre belőtt korongját Mihalik vágta fel fonákból. Alig két perc múlva pedig Csányi lövése zúdult a felső kapuvasra. A Sportklub játékosai továbbra sem tudták felvenni a tempót és Peksa is sokat tett azért, hogy 1–0 maradjon az állás.

A második játékrészre a hazai csapat szakvezetői a négysoros játékról átálltak háromra. És ha azonnal nem is, de lassan-lassan javult a csíkiak játéka. Ehhez kellettek az emberelőnyök is. Az első kettőt ugyan még elpuskázták a fiúk, de a harmadikat beverték. Tambijevs passzát Ozols lőtte a hálóba a kékvonalról. A gólt követően a kék-fehérek valamelyest fokozták az iramot, de rengeteg volt a hiba a játékukba. Szerencséjükre a vendégek sem voltak már olyan precízek. Helyenként kaotikus volt a játék. Mindkét részen.

Az utolsó felvonást az Újpest kezdte jobban, és amit addig nem, azt az elkövetkezendő időben gyakorolhatták, vagyis az emberelőnyös játékot. Elsőre nem jött össze, míg a másodikat hamar elfelejtenék. A csíki harmadban elveszítették a korongot, amely egészen Siláig csúszott. Itt viszont a vendégjátékosok nem értették meg egymást és Mihály lopott erőszakosan korongot, majd játszotta meg Borsot, akinek a kékről eleresztett lövését a szlovén kapus bevédte. Pár perc múlva újfent egy elrontott vendég előnyt jegyezhettünk fel, majd a harmadik csíki gólt. Dömötör kiállítása után hamar felállt a Sportklub. Tambijevs kapu elé belőtt korongja felpattant, amely Antal hasáról a kapuba esett. Ezzel kétgólos volt a hazai előny. Az utolsó percekre az Újpest mindent megtett a győzelemért, de Peksát többször nem lehetett átverni. A cseh remekül állta a sarat. Másfél perccel a vége előtt Szillassy a vendégek trénere időt is kért. Silát mezőnyjátékosra cserélte, ám ez visszafelé sült el. Bednár csípett korongot és lőtte kapura, de a palánk előtt Tambijevs elcsípte és az üres kapuba passzolt, amivel el is zárta a találkozó végkimenetelét.

Eredmény

HSC Csíkszereda – Újpesti TE 4–1 (0–1, 1–0, 3–0)

Gól: Ozols (33.), Bors (48.), Antal (52.), Tambijevs (60.), illetve Mihalik (11.).

Mestermérleg

Artur Oktyabrjov, HSC Csíkszereda: „Két részre osztanám a mérkőzés elemzését. Az első felében lassan kezdtünk, körülményesek voltunk, míg a második fele hihetetlenül jól sikerült. Sokkal többet és gyorsabban korcsolyáztunk, a srácok pedig elkezdtek hinni magukban és ennek meg is lett a gyümölcse. Négy sorral kezdtük a meccset, de végül módosítanunk kellett, hiszen voltak, akik nem voltak felkészülve erre a kemény összecsapásra.”

Szilassy Zoltán, Újpesti TE: „Egyik legjobb első harmadunkat produkáltuk, nagyon szervezetten játszottunk. Számítottunk arra, hogy nekünk rontanak, aztán tipikus csíkszeredai meccs következett. Megszórtak minket a játékvezetők, néha azt éreztem, mintha női hokimeccsen lennék. Tehát tipikus Csíkszereda. Kidolgozzák az ellenfelet a második harmadra. Úgy kell játszani itt, mintha tojásokon kéne korizni, nehogy valakinek baja essen. Nem tudod a saját stílusodat hozni. Ez nem jó. Ez mellett le a kalappal a hazaiak kapusa előtt, aki nagyon jól védett és hozta a találkozót. Egy kicsit pechesek is voltunk a második gólnál. Egy kommunikációs zavar után kaptunk egy gólt. Ott már a meccs előtt tíz perccel nagy esély volt arra, hogy aki lövi a második gólt, az megnyeri a meccset. Mindemellett gratulálok Szeredának.”

Kapcsolódók

Kimaradt?