Oscar Pistorius elhagyhatja a börtönt

A korábbi kiváló sportoló öt év börtönt kapott emberölésért. A jövő héttől kezdve házi őrizetben töltheti le büntetése maradék részét.

A Dél-Afrikai Köztársaság büntetés végrehajtásának illetékesei úgy döntöttek, hogy Oscar Pistorius magaviselete lehetővé teszi, hogy házi őrizetben töltse le büntetésének maradék részét. Az ügyben még egyszer meghallgatják az agyonlőtt Reeva Steenkamp családját. A sportoló kedden távozhat a börtönből.

Oscar Pistorius 2013-ban egy veszekedést követően több lövéssel megölte barátnőjét, az országszerte népszerű modell Reeva Steenkamp-t. Pistorius azzal védekezett, hogy betörőnek hitte a nőt, azért lőtt, ám a szomszédok hallották az előzményeket is, ráadásul a pár az utolsó időszakban gyakran veszekedett.

Pistorius várhatóan több órát köteles lesz otthonában tölteni minden nap, emellett pedig közmunkára is kötelezhetik. A bírósági eljárás sem zárult még le, ügyészségi fellebbezés miatt november 3-án fellebbviteli tárgyalás lesz az ítélettel kapcsolatban.

A két alsó lábszár nélkül élő Pistorius 2012-ben a londoni olimpián 400 méteres futásban és négyszer négyszázas váltóban az ép sportolók mezőnyében vett részt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?