Felfüggesztették tisztségéből a FIFA elnökét

Kilencven napra ideiglenesen felfüggesztették Joseph 'Sepp' Blattert, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnökét - írja a brit sajtó.

A döntést a FIFA hétfő óta ülésező etikai bizottsága hozta, miután a svájci főügyész szeptember végén büntetőeljárást indított a 79 éves vezető ellen. A vád szerint Michel Platini, az UEFA vezetője kétmillió svájci frankot kapott Blattertől 2011 februárjában.

A döntés azonban még nem végleges. A bizottság bírói kamaráját vezető, Hans Joachim Eckhert bírón múlik, hogy péntektől vezető nélkül marad-e a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség. Platini esetleges felfüggesztéséről nem esett szó a bizottsági ülésen.

A hírre nyugodtan reagált a veterán sportdiplomata. Blatter tanácsadója, Klaus Stohlker emlékeztetett arra is, hogy ez még csak egy tervezet, amelyet az az etikai bizottság hozott, amelyet Blatter hozott létre.

A felfüggesztésről szóló bejelentés néhány órával azután történt, hogy Blatter egy német magazinnak azt mondta, a nélkül ítélték el, hogy bármelyik ellene felhozott vádat is bizonyítékkal alátámasztották volna.

Kapcsolódók

Kimaradt?