banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

A FIFA-szponzorok azonnal kirúgnák Blattert

A FIFA legnagyobb szponzorai a McDonald's, a Coca-Cola, a Visa és a Budweiser együtt szólították fel távozásra Blattert, azután, hogy kiderült: ellene is vizsgálatot indítottak a svájci hatóságok.

Mind a négy cég közleményt adott ki, amelyben egyértelműen jelezték, hogy Blatternek mennie kellene, miután a múlt héten Svájcban büntetőeljárás indult ellene. A 79 éves sportvezetőt azzal vádolják, hogy a FIFA érdekeivel ellentétes szerződéseket kötött, Blatter azonban tagad mindent. Ügyvédjén keresztül most azt közölte, hogy nem mond le, mert az nem szolgálná a FIFA érdekeit, és nem vinné előre a szervezet reformját sem.

Ezzel szemben a Budweiser anyavállalata, az AB InBev szerint Blatter a reformok akadályozója, míg a Visa kártyatársaság úgy fogalmazott, hogy a sportág érdekében a svájci elnöknek azonnal távoznia kellene.

Szakértők szerint a négy nagy cég együttes törekvése eldöntheti a meccset, mert a legnagyobb szponzorok el fogják érni a céljukat. A korrupciós vádak kereszttüzébe került szövetség vezetője eddig úgy kalkulált, hogy csak 2016 februárjában távozik a posztról.

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?