Az Aranylabdás Albert Flóriánra emlékeznek Sepsiszentgyörgyön is

A nemzet sportolója előtt tiszteleg Sepsiszentgyörgy azzal a kiállítással, mely érezhető közelségbe hozza Albert Flórián, az egyetlen magyar Aranylabdás életművét. Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala és a Sepsiszentgyörgyi Iskolás Sportklub szervezésében Albert Flórián Emlékkiállítás nyílik csütörtökön délután öt órától a Lábas Házban.

„A magyarság számára az Aranycsapat utáni korszak legkiemelkedőbb játékosa sportszimbólum. Akárcsak a Ferencváros, melynek Albert Flórián pályafutása alatt végig játékosa volt.” – mondta el Nemes Áron, az Iskolás Sportklub igazgatója, a kiállítás kezdeményezője. „A tárlat sepsiszentgyörgyi bemutatása már régi tervünk, Albert Flórián világhírű sportszemélyiségén keresztül a labdarúgás szellemisége előtti tiszteletadás ez. A tárgyi emlékek sokak számára a régi idők focijának hangulatát is megidézhetik, mikor a Ferencváros mérkőzéseinek élményéért, az élő közvetítésekért hegyre, dombra, tömbháztetőre is elmentek a szurkolók.”

A Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjével kitüntetett sportember pályafutását felölelő tárlat gazdag fényképanyaga mellett, személyes tárgyakat, Albert Flórián labdáit, emlékserlegeit is kínálja. A vándorkiállítást az Albert Flórián Alapítvány és a Ferencváros Tornaklub támogatja, melynek sepsiszentgyörgyi állomását Tischler Ferenc, Sepsiszentgyörgy alpolgármestere és Nemes Áron, a Sepsiszentgyörgyi Iskolás Sportklub igazgatója nyitják meg.

A kiállítás szeptember 10-ig látogatható, hétköznapokon 9 és 17 óra, szombaton pedig 9 és 14 óra között. A rendezvény a Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa programsorozat része.

Kapcsolódók

Kimaradt?