Albert Flórián emlékkiállítás nyílt Nagyváradon

"A közélet közelébe csak azokat lenne szabad engedni, akik előtte sportoltak, megpróbáltak csapatban játszani, mert ez olyan munka, amely nem egyéni, hanem közösségi érdekeken alapszik” – hangsúlyozta Sógor Csaba Nagyváradon, Albert Flórián emlékkiállításán.

A Ferencvárosi Torna Club egyik legnagyobb alakjának életét és pályafutását bemutató kiállítást a Festum Varadinum keretében május 11-én, 17 órától nyitották meg a Lórántffy Zsuzsanna Egyházi Központ múzeumtermében. A kiállításon megtekinthető a Császár Aranylabdája is, amelyet 1967-ben nyert el.

Sógor Csaba a köszöntők sorában elmondta: mi keresztény emberek, hasonlóan a bokszolókhoz és a futballistákhoz jobban szeretünk adni, mint kapni. "Mi erdélyi magyarok is nagyon sokat kaptunk ajándékba a magyar labdarúgóktól. Akkor, amikor a közéletben úgy néz ki, hogy vesztésre állunk, mindig jó egy nyertes csapatra tekinteni. Legyen megint olyan a magyar foci, hogy nagyon sokat kapjunk, hogy nagyon sokat tudjatok adni nekünk, határon túl élő nemzettársaitoknak is” – hangsúlyozta az RMDSZ európai parlamenti képviselőjelöltje.

Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke, az Albert Flórián Alapítvány kuratóriumi elnöke kivételes alkalomnak nevezte ezt a kiállításmegnyitót, hiszen a tárlatot már számos városban bemutatták, de az anyaországon kívül most először látható.  "Albert Flórián nagyon egyszerű módon élt, azt gondolta, hogy jónak lenni jó. Ma, amikor Európában egy más értékrend zajlik, a jónak lenni jó egyre kevésbé számít.  Albert Flórián hű volt a hazájához, ebben a feloldott erkölcsi világban hű volt a családjához és a klubjához is, olyan életet élt, amely példát jelenthet számunkra is” – emelte ki. 

Kimaradt?