Székely négyesfogat képviseli az országot az aacheni Európa-bajnokságon

A sepsiszentgyörgyi Váncsa Jenő négyesfogata egyedüliként képviseli Romániát az aacheni Négyesfogathajtó Európa-bajnokságon.

A németországi településen augusztus 19 és 22-e között, több mint hetven résztvevővel szervezik a négyesfogathajtók Európa-bajnokságát, amelyen Romániából egyedüliként vesz részt Váncsa Jenő hattagú csapata.

A fogatot a komoly tapasztalattal rendelkező Bodor Zoltán vezeti, őt két segédhajtó, szakács és két sofőr is kíséri Németországba. Váncsa Jenő elmondta, hogy a tanyáján nevelt hat és tíz év közti lipicai lovak húzzák majd a Magyarországon gyártott Galambos kocsikat.

A rendezvény során három versenyszámban: akadályhajtáson, díjhajtáson és födeles maratonhajtáson kell részt venniük a versenyzőknek. Eredményt az összesített pontok alapján hirdetnek majd. A zárórendezvény fénypontja a maratonhajtás, ezen a versenyszámon lehet a legtöbb pontot szerezni. Az aacheni bajnokságot Európa legnagyobb födeles fogathajtási versenyeként tartják számon.

Váncsa Jenő szerint a háromszéki fogatosoknak nem lesz könnyű legyőzni az esélyesebbnek számító hollandokat, svájciakat, németeket, magyarokat és briteket, de céljuk, hogy bekerüljenek Európa első tíz fogathajtója közé.

A Váncsa csapatot támogatja Sepsiszentgyörgy önkormányzata és a Vadon Egyesület is. Tischler Ferenc, Sepsiszentgyörgy alpolgármestere és Demeter János, a Vadon Egyesület elnöke sajtótájékoztató keretében adta át Sepsiszentgyörgy zászlaját, valamint a székely zászlót a fogatható csapatnak.

Kapcsolódók

Kimaradt?