BL: kizúgott a Vidi és a FCSB

Drámai végjátékban esett ki a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező 3. fordulójában a magyar és a román bajnok. A Videoton hazai 1-1-es döntetlen követően idegenben 1-0-ra kikapott a BATE Boriszovtól. Ugyancsak 1-1-es döntetlennel utazott Belgrádba, a Partizan elleni összecsapásra a román FCSB, ahol 4-2-es vereséget szenvedett. Mindkét csapat az Európa-liga selejtezőjében folytatja, sorsolás pénteken délben.

Papp volt a bakák leggyengébb láncszeme

Ugyancsak 1-1-es döntetlennel utazott Belgrádba a román bajnok FCSB a Partizan elleni összecsapásra. A 30 ezer fanatikus szurkoló által feltüzelt szerbek már az 5. percben vezetéshez jutottak, amikor Paul Papp kapitális hibáját kihasználva Babovics az üres kapuba lőtt. A románok nem zuhantak magukba és alíg hat perccel később az ex-CFR-es Sulley Muniru révén egyenlítettek. Pár perccel később egy másik volt vasutas, Grégory Tadé a vezetést is megszerezhette volna a FCSB-nek, de elemi erejú lövését a szerb kapus egy utolsó reflexszel a felső lécre lökte. Szünetre mégis a vendégek vonultak előnnyel: a 33. percben Hamroun gyünyörű labdát kapott Adi Popától és kilőtte a jobb alső sarkot. A bukarestiek ekkor fél lábbal már továbbjutottnak számítottak, hiszen a Partizannak két gólt kellett volna szereznie. 

A játék képe a második félidő elején változott meg gyökeresen, amikor Papp óriási hibáját kijavítani akaró Varela a tizenhatoson belül lerántotta Brasanacot. A találkozót kifogástalanul vezető Vad I István büntetőt ítélt és kiállította a FCSB játékosát. Amikor Bozsinov büntetője a kapufán csattant még úgy tűnt, hogy a szerencse a FCSB mellé szegődött. Papp lába benne volt a Partizan egyenlítő góljában is, Zsevtovics távoli löketébe beleérve megtévesztette Cojocarut. A hazaiak a 69. percben szerezét meg a vezetést, amikor ugyanaz a Papp elengedte Oumarout, aki gólpaszt Zsivkovicsnak. Ennél az eredménynél már a FCSB futott az eredmény után, viszont az emberhátrányos helyzet kifacsarta a bukarestiek energiáját. A végső tőrdöfést a hosszabbítás perceiben adta meg a Partizan, Truzsics beállította a 4-2-es végeredményt.

A Vidinek gólt kellett volna rúgnia

Az első tíz perc tapogató játékát követően a hazai együttes vette át a mérkőzés irányítását. A játékrészben a Videoton támadásban teljesen passzív volt, kapura lövés nélkül zárta a félidőt. A BATE fölényben futballozott, s többször ígéretes helyzetbe is került, ám játékosai vagy pontatlanul céloztak, vagy Danilovic védett szépen.

A fordulás után némileg élénkebb tempóra váltott a székesfehérvári együttes, de támadásai a fehérorosz kaputól 20-25 méterre rendre elhaltak. Negyedórával a második szakasz kezdését követően aztán emberhátrányba került a magyar csapat, a BATE pedig megpróbálta azonnal kihasználni létszámfölényét. Több nagy lehetőség is adódott a hazaiak előtt, ám egészen a hajráig nem tudtak gólt szerezni, végül azonban Nikolic Nemanja révén megszerezték a győzelmet, s bebiztosították továbbjutásukat.

BL-selejtező, 3. forduló, visszavágó:

  • Basel (svájci)-Lech Poznan (lengyel) 1-0 (0-0), tj.:a Basel kettős győzelemmel, 4-1-es összesítéssel
  • Partizan (szerb)-FCSB (román) 4-2 (1-2), Tj.: a Partizan, 5-3-as összesítéssel
  • Malmö FF (svéd)-Red Bull Salzburg (osztrák) 3-0 (3-0), Tj.: a Malmö FF, 3-2-es összesítéssel
  • Viktoria Plzen (cseh)-Makkabi Tel-Aviv (izraeli) 0-2 (0-0), Tj.: a Makkabi Tel-Aviv, 3-2-es összesítéssel
  • Skenderbeu (albán)-Milsami Orhei (moldovai) 2-0 (1-0), Tj.: a Skenderbeu kettős győzelemmel, 4-0-s összesítéssel
  • BATE Boriszov (fehérorosz)-Videoton FC 1-0 (0-0), Tj.: a BATE Boriszov 2-1-es összesítéssel.
  • Qarabag (azeri)-Celtic Glasgow (skót) 0-0, Tj.: a Celtic Glasgow, 1-0-s összesítéssel.
  • Asztana (kazah)-HJK Helsinki (finn) 4-3 (1-2), Tj.: az Asztana, 4-3-as összesítéssel.
  • FC Bruges (belga)-Panathinaikosz (görög) 3-0 (0-0), Tj.: az FC Bruges, 4-2-es összesítéssel
  • Sahtar Donyeck (ukrán)-Fenerbahce (török) 3-0 (1-0), Tj.: a Sahtar Donyeck, 3-0-s összesítéssel
  • Sparta Praha (cseh)-CSZKA Moszkva (orosz) 2-3 (2-1), Tj.: a CSZKA Moszkva, 5-4-es összesítéssel.
  • Molde (norvég)-Dinamo Zagreb (horvát) 3-3 (1-3), tj.: a Dinamo Zagreb 4-4-es összesítéssel, idegenben lőtt több góllal.
  • APOEL (ciprusi)-Midtjylland (dán) 0-1 (0-1), Tj.: az APOEL 2-2-es összesítéssel, idegenben lőtt több góllal.
  • Ajax Amsterdam (holland)-Rapid Wien (osztrák) 2-3 (0-2), tj.: a Rapid Wien, 5-4-es összesítéssel.
  • AS Monaco (francia)-Young Boys (svájci) 4-0 (0-0), Tj.: az AS Monaco 7-1-es összesítéssel, kettős győzelemmel.

Kapcsolódók

Kimaradt?