Húsz óra alatt minden jegy elkelt a szeptember 4-i magyar-románra

Minden jegy elkelt a szeptember 4-i (21.45, Üllői út) Magyarország–Románia Európa-bajnoki selejtezőre – tudatta a Magyar Labdarúgó-szövetség.

„A szeptember 4-i válogatott mérkőzésre 20 óra alatt valamennyi belépő elkelt. Amint azt az MLSZ előzetesen jelezte, minden jó szándéka ellenére a 202 ezer klubkártya tulajdonos és a kártya nélkül jegyet vásárolni szándékozó szurkolóknak csak töredéke jutott belépőhöz (…) Hétfőn az online jegyértékesítési rendszer lelassulása ellenére végül 4 512 belépő kivételével minden jegy az interneten talált gazdára. A rendszer lehetőséget teremtett annak a mintegy 1 423 kártya nélküli nézőnek is, akik a TEX pénztáraiban jutottak belépőhöz.

Egy hónappal az esemény előtt soha korábban ilyen érdeklődés nem mutatkozott magyar futballmérkőzés iránt, ilyen rövid idő nem kelt még el valamennyi jegy, amely ebben a helyzetben a szurkolók kitartását, válogatott melletti elkötelezettségét is jelzi.

Ugyanakkor a szövetség nem mehet el szó nélkül amellett, hogy a rendszer lelassulása miatt sok érdeklődőnek bosszúságot okozott. Az ügyben Csányi Sándor, az MLSZ elnöke is elnézést kért. Ezért az MLSZ úgy döntött, hogy haladéktalanul kivizsgálja a történtek okát, és ennek eredményéről tájékoztatja a közvéleményt” – tudatta hivatalos honlapján az MLSZ.

A Ferencváros Üllői úti stadionja 21 400 néző befogadására alkalmas a magyar–román mérkőzésen. A találkozóra szurkolói kártya nélkül is lehetett jegyet vásárolni.

A jegyértékesítés megnyitása előtt hétfőn a szerverekre a várt forgalom tizenötszöröse zúdult,így szurkolók tömege próbálkozott hiába a vásárlással, a jegyárusító pontokon pedig óriási sorok alakultak ki. Az MLSZ a nap folyamán elnézést kért a fennakadások miatt, majd ezt a szövetség elnöke, Csányi Sándor is megtette.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?