Nem lesz magyarországi sport az erdélyi televíziók képernyőjén

Egy darabig biztos eltűnnek a magyarországi sportesemények az erdélyi családok televíziójának képernyőjéről, mert a magyar közszolgálati televízió szombaton elinduló új sportcsatornája a határon túliak számára nem elérhető.

A tervek szerint ezentúl az M4 Sport sugározza az összes sporttartalmat, így az eddig a DunaTV által közvetített Forma–1-et, a labdarúgó-Bajnokok Ligáját és az Európa Ligát is – írja a Krónika. A Médiaszolgálatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) a napilapnak megerősítette: a szerzői jogi korlátozások miatt a nemzetközi eseményeket amúgy sem sugározhatják a határon túlra.

Az MTVA közölte, megkezdték a tárgyalásokat a nagy országos és kisebb romániai kábeltévé-szolgáltatókkal annak érdekében, hogy az M4 Sport a határon túliak számára is elérhetővé váljon.

 „Az MTVA számára természetesen fontos, hogy a határon túl is elérhetőek legyenek csatornáink. A szolgáltatók saját döntése ugyanakkor, hogy végül mely csatornákat veszik fel a kínálatukba” – írták a Krónikához eljutatott válaszukban.

Kapcsolódók

Kimaradt?