Hat csatornája lehet év végére a magyar köztévének

A tervek szerint regionális és tematikus csatornát is indít a magyar köztévé év végéig a korábban beharangozott hír- és sportcsatorna mellé. Vagyis jön az M4, az M5 és az M6 – írja az Index.

Nemrég jelentették be, hogy március 15-étől hírcsatornává alakul az m1, a főadó eddigi műsorai pedig átkerülnek a Duna TV-re. A m2 napközben gyermekcsatorna marad, 21 órától pedig Petőfi TV néven lesz látható ezen a csatornán a közszolgálati bulvártévé. Július 4-én indulhat az M4 sportcsatorna, HD-ben, és kötelező lesz az alapcsomagban továbbítani.

Budapest agglomerációjában M5 néven körzeti adást terveznek, ami azért érdekes, mert vidéken az elmúlt években leépítették a regionális stúdiókat. A legutóbb bejelentett létszámcsökkentés ráadásul érinti a szegedi és pécsi dolgozók nagy részét, akiket eddig a helyükön hagytak még.

December 21-én indul az M6 nevű tematikus adó, amelyet ugyancsak kötelező lesz az alapcsomagban továbbítani. Azt nem tudni, hogy itt pontosan milyen műsorokat láthatnak majd a nézők.

Újdonság az is, hogy nem használják tovább a HD-logókat az m1-en és m2-őn.

Kapcsolódók

Kimaradt?