Federer Murrayvel, Djokovics Gasquet-val játszik a döntőért

Elsőként a Gilles Simont három játszmában legyőző Roger Federer jutott a legjobb négy közé a wimbledoni tenisztorna férfi egyesében. A svájci ellenfele a pénteki elődöntőben Andy Murray lesz. A másik ágon Novak Djokovics a Stanislas Wawrinkát legyőző Richard Gasquet-vel játszik pénteken.

Az idei wimbledoni tornán a negyeddöntő előtt Gilles Simon büszkélkedhetett a legtöbb brékkel, 22 alkalommal vette el ellenfelei adogatását. Roger Federer ellen az összes lehetőségét kihasználta, mégis kikapott három játszmában, hiszen csak egyszer jutott bréklabdához.

Federer több esélyt nem adott neki az esőszünetekkel szaggatott mérkőzésen, sőt, a 24. brékjével megelőzte a franciát e rangsorban. A viszonylag szoros második szett után simán megnyerte a harmadikat, és tizedszer jutott a legjobb négy közé Wimbledonban. Ennél többször csak Jimmy Connors játszott elődöntőt, 11-szer.

Federer ellenfele a Vasek Pospisilt szintén három játszmában legyőző Andy Murray lesz. Az ellenfelének a mérkőzésen egyetlen bréklabdát engedélyező, azt is hárító skót mindegyik játszmában elvette egyszer ellenfele adogatását.

Federer és Murray eddig 23-szor találkozott egymással, a svájci vezet 12–11-re, tavaly a legutóbbi három mérkőzést megnyerve 9–11-ről fordított.

A centerpálya második meccsén Novak Djokovicsnak nem okozott problémát Marin Cilic kőkemény szervajátéka. A horvát nem játszott rosszul, hárommal több nyerő ütése volt, mint a világelsőnek (30:27), de bréklabdáig képtelen volt eljutni, így esélye sem volt, s mind a három szettet 6:4-re vesztette el.

Az 50. wimbledoni győzelmével zsinórban 27-edszer Grand Slam-elődöntőbe jutó Djokovics következő ellenfele a Stan Wawrinkát hatalmnas csatában legyőző, az ötödik játszmát 11:9-re megnyerő Richard Gasquet lesz. A francia karrierje során harmadszor játszhat Grand Slam-elődöntőt.

FÉRFI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ

Federer (svájci, 2.)–Simon (francia, 12.) 6:3, 7:5, 6:2
Murray (brit, 3.)–Pospisil (kanadai) 6:4, 7:5, 6:4 
Djokovics (szerb, 1.)–Cilic (horvát, 9.) 6:4, 6:4, 6:4
Wawrinka (svájci, 4.)–Gasquet (francia, 21.) 6:4, 4:6, 3:6, 6:4, 11:9

Kapcsolódók

Kimaradt?