Megvásárolható James Bond legendás autója

Ian Fleming író, James Bond szülőatyjának tulajdona volt az az 1953-as Bentley R-Type Continental Fastback, most azonban egy augusztusi árverésen juthat hozzá az, akinek van rá 1,5 – 2 millió dollárja.

Az autó 30 évig állt egy hollywoodi garázsban, szóval némi felújítás, restaurálás ráfér majd, miután gazdát cserél. A klasszikus Bentley-k ára alaposan megugrott az utóbbi években, ez a darab pedig megérhet kétmillió dollárt is, különös tekintettel arra, hogy egykor James Bond szülőatyjának tulajdona volt – írja a Gazdagisztán.

Fleming eredetileg egy barátjának, Ivar Bryce-nak szánta a jármávet, aki egyfelől tényleg kém volt, másfelől ő inspirálta Felix Leiter alakját. Az autó ráadásul megjelenik az 1961-es Tűzgolyó című regényben is, melyben Bond dönt úgy, hogy megveszi a Bentley-t – majd a következő sztorikban tovább fejlesztgeti a kocsit.

Így aztán az az érdekes helyzet állt elő, hogy miközben a filmekben James Bond az Aston Martin mellett teszi le a voksot, az eredeti regényekben a Bentley dominál.

Kimaradt?