A marosvásárhelyi ASA nyerte a szuperkupát

A marosvásárhelyi ASA csapata nyerte szerda este a szuperkupát. A Konstancán megrendezett mérkőzésen a marosvásárhelyi csapat a bukaresti Steauát győzte le 1-0-ra.

Az ASA egy - az utolsó fordulóban történt - váratlan megbicsaklás után második helyen zárta a román bajnokságot, és annak köszönhetően szerepelhetett a szuperkupa mérkőzésen, hogy a Steaua mind a bajnokságot, mind a kupát megnyerte.

Az ASA-nak nehéz körülmények között kellett pályára lépnie. Két nappal a mérkőzés előtt ugyanis a korrupcióellenes ügyészség a csapat illegális önkormányzati finanszírozásának gyanúja miatt elrendelte a klub bankszámláinak zárolását.

Miriuță az ASA új edzője

A pénzügyi gondok következtében a nyáron leszerződtetett Dan Petrescu edző bejelentette, hogy a szuperkupa után Kínába szerződik. A vásárhelyi keret hat játékosa pedig nem fogadta el, hogy a kialkudottnál kedvezőtlenebb szerződést kössön a klubbal, és már a szerdai mérkőzés előtt távozott a csapattól.

Szerdán bejelentették, a vásárhelyi csapat irányítását csütörtöktől Miriuță Vasile (László) egykori magyar válogatott veszi át.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?