Nagy a baj a Marosvásárhelyi ASA-nál

Sötét felhők gyülekeznek a marosvásárhelyi ASA fölött: miután az ügyészség zárolta a labdarúgóklub számláit, és Dan Petrescu bejelentette távozását, több játékos így elhagyni készül a csapatot.

A korrupcióellenes ügyészség pénzügy rendellenességek gyanújára hivatkozva zárolta a klub számláit. Az intézkedés összefügg a Dorin Florea polgármester ellen indított bűnvádi eljárással. Az elöljárót azzal gyanúsítják, hogy törvénytelenül finanszírozta az ASA-t a város költségvetéséből.

Időközben a csapat sztáredzője, Dan Petrescu közölte, hogy távozik, mert ajánlatot kapott egy kínai klubtól. A szakember a Jiangsu Sainty csapatához szegődik, ahol évi kétmillió eurót fog keresni. A marosvásárhelyiekkel kötött szerződése lehetővé teszi, hogy egy jobb ajánlat esetén távozhasson. Petrescu utoljára a Steau elleni szuperkup-döntőn ül utoljára az ASA kispadján.

Időközben több játékos távozása is körvonalazódik: Vasile Maftei, Bănel Nicoliță és David Torres sem vett részt a szerdai edzéseken. Várhatóan elhagyja a csapatot Marius Constantin is, aki a Petrolultól kapott jó ajánlatot – számolt be a Dolce Sport. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?