Dan Petrescu sztárgázsiért veszi át a Marosvásárhelyi ASA irányítását

A labdarúgó Liga 1 legnagyobb fizetéséért veszi át kedden a Marosvásárhelyi ASA irányítását Dan Petrescu. Az Aranygeneráció balhátvédje a gsp.ro információi szerint negyedmillió eurót keres majd a dobogó második fokán végzett csapatánál.

A Maros-parti csapat a múlt héten maradt edző nélkül, amikor Liviu Ciobotariu bejelentette, 450 ezer eurós szerződést kapott a szaúd-arábiai al-Fajszalitól. 

Játékoskarrierje után Dan Petrescu a Bukaresti Rapidnál kezdte meg edzői pályafutását. 2006. január 1-jén Dan Petrescu lett az edző a lengyel 2004-2005-ös bajnok Wisla Krakównál ahol az ideiglenes edzőt Tomasz Kulawikot váltotta. Wisła második helyen végzett a bajnokságban 2005-06-os szezonban. A 2006/07-es szezonban a Liga 1. újonc csapatát, az Unirea Urzicenit vette át, amellyel komoly sikereket ért el. Az ő irányítása alatt az Unirea Urziceni döntős volt a 2007-08-as román kupába, és kvalifikálta magát a 2008-09-es UEFA-kupára. Egy évvel később bajnoki aranyat is nyert a dél-romániai alakulattal, majd becsületesen helytállt a Bajnokok Ligájájában is. Ezt követően két orosz csapatot irányított, Kuban Krasznodart és a Dinamo Moszkvát. 

Kimaradt?